Ce s-a întâmplat la Wuhan, după 7 luni de pauză. Locul unde a apărut Coronavirusul este acum complet schimbat

Ana Anitoiu / 17.09.2020, 20:56
Ce s-a întâmplat la Wuhan, după 7 luni de pauză. Locul unde a apărut Coronavirusul este acum complet schimbat

Orașul Wuhan din China, primul loc în care a fost depistat noul coronavirus (COVID-19), a avut parte de un eveniment important, după șapte luni de pauză ce au fost luate din cauza pandemiei.

Wuhan, locul unde a apărut coronavirusul, este complet schimbat

În Wuhan au fost raportate 3.900 de decese, în rândul pacienților depistați cu COVID-19. Acest bilanț reprezintă peste 80% din totalul de 4.634 de morţi ce a fost raportat de China, pe teritoriul său, de la începutul pandemiei de coronavirus.

Wuhan a fost plasat în carantină, începând de la 23 ianuarie, pentru peste două luni. Ulterior, primăria orașului a organizat depistarea tuturor celor 11 milioane de locuitori din Wuhan.

La sfârșitul lunii martie, China şi-a redus în mod drastic legăturile aeriene cu restul lumii, astfel încât să prevină sosirea unor purtători de coronavirus, care ar fi putut restarta epidemia de COVID-19 pe teritoriul țării.

Aeroportul din Wuhan a fost redeschis abia la începutul lunii aprilie, fiind permise doar zboruri interne.

Ce s-a întâmplat la Wuhan, după 7 luni de pauză. Locul unde a apărut Coronavirusul este acum complet schimbat

Ce s-a întâmplat la Wuhan, după 7 luni de pauză

Acum, însă, după o pauză de șapte luni, aeroportul din Wuhan a primit prima cursă externă. Un avion al companiei sud-coreene low cost T’way a aterizat, miercuri, pe Aeroportul Internaţional Tianhe de la Wuhan, cu 60 de pasageri la bord.

În imagini ce au fost difuzată de televiziunea chineză CCTV, călătorii apar cu măști de protecție. În aceleași imagini, polițiștii apar în combinezon integral de protecţie, desfășurând procedura de control specifică.

Totuși, nu se intră oricum în Wuhan! Pasagerii care vin din străinătate trebuie să prezinte un test negativ de depistare a noului coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore.

Cu toate acestea, China interzice în continuare accesul pe teritoriul său a aproape tuturor străinilor. Oamenii care ajung în China trebuie să facă teste medicale și să intre într-o carantină de 14 zile, pe banii lor.

Până acum, de la începutul pandemiei de coronavirus, au fost raportate 30.234.843 de cazuri de COVID-19, la nivel mondial. Bilanțul deceselor a ajuns la 948.320, potrivit worldometers.info.

În top trei al țărilor care au raportat cele mai multe cazuri de coronavirus și cele mai multe decese din cauza COVID-19, de la începutul pandemiei, se află: SUA, cu 6.844.174 de cazuri și 201.736 decese, India, cu 5.205.760 de cazuri și 84.340 de morți, și Brazilia, cu 4.430.227 de cazuri și 134.363 de decese.

România a raportat, până la momentul transmiterii acestei știri, 108.690 de cazuri de coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 4.312.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI