Veste excelentă! S-a găsit anticorpul care poate neutraliza coronavirusul. Cum funcționează, mai exact, acesta

Stan Filon / 17.09.2020, 15:57
Veste excelentă! S-a găsit anticorpul care poate neutraliza coronavirusul. Cum funcționează, mai exact, acesta

Vești bune pentru întreaga omenire vin din America, unde cercetătorii se pare că au găsit leacul pentru coronavirus. Acesta vine sub forma unui medicament care ar putea fi inhalat, dar la fel de bine și-ar face efectul și sub formă de plasture!

Cercetătorii americani anunță descoperirea unui anticorp care poate neutraliza SARS-CoV-2

Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburgh au reușit să izoleze „cea mai mică moleculă biologică”, care s-a dovedit a fi un adversar redutabil pentru coronavirus. Această moleculă neutralizează complet și specific SARS-CoV-2, potrivit cercetătorilor americani.

Anticorpul, care este de 10 ori mai mic decât unul de dimensiuni normale, a fost folosit pentru a crea un medicament numit Ab8, despre care cercetătorii speră că va putea preveni și trata virusul. Ei au raportat că medicamentul s-a dovedit până acum „de mare eficacitate în prevenirea și tratarea infecției SARS-CoV-2” la șoareci și hamsteri. Nu a dat nici semne că ar putea avea efecte colaterale negative la oameni, deoarece nu acționează asupra celulelor umane.

Cercetatorii americani anunta descoperirea unui anticorp care poate neutraliza SARS-CoV-2
Cercetatorii americani anunta descoperirea unui anticorp care poate neutraliza SARS-CoV-2

Chiar și cea mai mică doză de tratament reduce de 10 ori numărul virusului

„Ab8 nu numai că are potențial ca terapie pentru Covid-19, dar poate fi folosit și pentru a-i feri pe oameni de infecția SARS-CoV-2”, a spus John Mellors, coautor și șef al diviziei de boli infecțioase la Pitt și UPMC. Xianglei Liu de la Pitt este de asemenea coautor al studiului.

„Anticorpi de talie mai mare au fost eficienți împotriva altor boli infecțioase și au fost bine tolerați, dându-ne speranța că poate fi un tratament eficace pentru pacienți cu Covid- 19 și pentru protecția celor care nu au avut boala și nu sunt imuni”, a adăugat dr. Mellors.

Cercetătorii sunt de părere că tratamentul pentru coronavirus poate fi folosit pe mai multe căi. Acesta ar putea fi inhalat sau poate fi administrat prin intermediul unor plasturi.

„Dimensiunea mică permite să fie dat ca un medicament inhalat sau intradermal, mai degrabă decât prin injecție intravenoasă, cum este cazul anticorpilor monoclonali aflați în prezent în dezvoltare”, scrie în raport.

Oamenii de știință au spus că începând de la doza cea mai mică s-a redus de 10 ori numărul virusurilor infecțioase la șoareci, în comparație cu cei care n-au primit tratamentul.

„Pandemia Covid-19 este o provocare globală cu care se confruntă omenirea, dar știința biomedicală și creativitatea umană sunt capabile să-i facă față”, a spus dr. Mellors, Distinguished Professor of Medicine și care conduce și Catedra pentru Eliminare Globală a HIV și AIDS la UPMC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI