EXCLUSIV

Ce reacţie a avut Administrația Prezidențială, după ce Marius Manole și-a depus decorația în semn public de protest. „E periculos” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 02.02.2022, 17:04
Ce reacţie a avut Administrația Prezidențială, după ce Marius Manole și-a depus decorația în semn public de protest. „E periculos” EXCLUSIV

La mai bine de două luni de când îndrăgitul actor și-a depus decorația în semn public de protest, la Palatul Cotroceni, nimeni nu l-a căutat să discute pe el pe acest subiect. Acesta a adăugat că opinia sa nu a suferit modificări față de ceea ce gândea la 22 noiembrie 2021, atunci când a decis să meargă personal la Palatul Cotroceni și să returneze decorația primită în 2016.

Reacția Administrației Prezidențiale după ce Marius Manole a renunțat la decorație. „Ne întoarcem în timp”

Actorul Marius Manole spune că la mai bine de două luni de la gestul său aparte de a renunța la Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler oferit de Președintele României, nimeni nu l-a contactat pentru lămuriri suplimentare sau pentru a încerca să-i schimbe, eventual, părerea.

„Vă pot confirma că nu am primit niciun telefon sau vreo scrisoare sau vreun alt semn, cât de neînsemnat, direct sau indirect, pe această temă. Pur și simplu, capitolul e definitiv închis. Și într-un fel nu mă miră, fiindcă cine ar fi trebuit să fie interesat pe tema asta arată că e de fapt, total dezinteresat!”, a declarat Marius Manole pentru impact.ro.

Marius Manole a renuntat la decoratia primita de la presedinte
Marius Manole a renuntat la decoratia primita de la presedinte

Spune că și acum are aceeași opinie

Îndrăgitul actor a adăugat că opinia sa nu a suferit modificări față de ceea ce gândea la 22 noiembrie 2021, atunci când a decis să meargă personal la Palatul Cotroceni și să returneze decorația primită în 2016, nemulțumit că președintele Klaus Iohannis gira intrarea PSD la guvernare, lucru care de altfel a și devenit realitate la finele aceleeași luni.

„Mie mi se pare că este un moment foarte periculos pentru România. A mai fost în acest moment. Acum chiar e periculos. Am fost întrebat de ce fac asta? Pentru că munca mea şi meritele mele rămân oricum fără această medalie. Mi s-a reproşat că această medalie este dată de România, de ţară. Eu nu cred asta pentru că nu a fost întrebat fiecare cetăţean dacă Marius Manole trebuie să primească, e decizia unor oameni, tot din Guvern. (…) O instituţie care pe mine nu mă mai reprezintă de foarte mult timp şi cred că nu am de ce să nu fac acest gest. În primul rând, mie mi-a anulat domnul Iohannis cu această decizie a domniei sale de a gira acest Guvern PSD-PNL toate zilele în care am stat în piaţă, în care am luptat pentru legile justiţiei, pentru ca Constituţia noastră să fie respectată. Ce se întâmplă acum ne întoarcem în timp şi avem un PSD care intră pe covorul roşu în Guvern pe uşa din faţă, acest partid care se declară reformat şi care cu siguranţă nu este reformat, aşa că eu zic că acest ordin trebuie să rămână aici la Administraţia Prezidenţială pentru că mie nu-mi foloseşte la nimic”, spunea Marius Manole, în acea zi, cu puțin înainte de a returna decorația ofițerului de serviciu de la intrarea din Palatul Cotroceni.

Visează la normalitatea de altădată

Marius Manole marchează în 2022 primii săi 20 de ani petrecuți pe prima scenă teatrală a țării, acolo unde poate fi admirat în numai puțin de cinci spectacole. El își anunță însă fanii că vor mai urma alte cel puțin două, dacă nu chiar trei premiere.

„Mă bucur să-i anunț pe toți iubitorii teatrului că pregătește noi spectacole, iar într-unele dintre acestea voi juca și eu. Așa va fi cazul în , alături de Mariana Mihuț și Marius Bodochi, sau într-o noua transpunere a piesei lui Cehov, . E posibil să avem parte și de un Albert Camus, . Însă marea mea dorință e să scăpăm o dată, cât mai repede, de pandemia asta nenorocită și de situația asta ingrată de a juca cu 30% din sală ocupată. Visez deja la ziua în care vom retrăi normalitatea de altădată!”, a adăugat el.

Unul dintre puținii actori din trupa Teatrului Național din București care a scăpat, până acum,  fără a fi cunoscut pe propria piele efectele infectării cu COVID-19, Marius Manole spune că a reușit să depășească și momentele mai delicate pe care le-a traversat atunci când pandemia ne-a izolat pe noi toți în propriile cămine. ”Ceea ce a fost a fost! Nu m-aș mai întoarce niciodată în starea aceea și nici nu mai am motive!”, a conchis Marius Manole.

Urmăriți Impact.ro și pe