Actorul Marius Manole renunță la Ordinul de Cavaler oferit de Iohannis. Care este motivul deciziei sale: „Mi-e rușine”

Cătălina Burghelea 22.11.2021, 06:33
Actorul Marius Manole renunță la Ordinul de Cavaler oferit de Iohannis. Care este motivul deciziei sale: „Mi-e rușine”

Actorul Marius Manole a luat o decizie radicală. Renunță la Ordinul de Cavaler primit de la președintele Klaus Iohannis. Acesta a și dezvăluit de ce a luat această hotărâre care a șocat România.

Marius Manole renunță la decorația primită de la Klaus Iohannis

Marius Manole a anunţat, duminică seara, pe rețelele de socializare, că va returna decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, primită în anul 2016 de la preşedintele României. Actorul român se declară profund dezamăgit de Klaus Iohannis, despre care susţine că este „un trădător”, în condiţiile în care PSD va intra în Guvern „pe covorul roşu”.

Actorul a răbufnit în mediul online

Actorul de la Teatrul Național din București a scris duminică, 21 noiembrie, pe Facebook, că îi va returna, în această dimineață (n.r. – luni, 22 noiembrie), președintelui Klaus Iohannis Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului primit acum cinci ani.

„Președintele României pentru mine este un trădător”, a scris vedeta în vârstă de 43 de ani, explicându-și decizia prin faptul că șeful statului „a girat” coaliția care se pregătește, PSD – PNL.

„Am decis să înapoiez decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, cu care am fost decorat în 2016 la Palatul Cotroceni, din partea preşedintelui României. L-am votat pe preşedinte şi ţin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârşit PSD-ul nu mai putea face rău acestei ţări. Urma să avem un preşedinte care ţine cu ţara. Ghinion. Nu l-am avut”, a mărturisit Marius Manole, pe internet.

Artistul este foarte dezamăgit de șeful statului

Marius Manole a adăugat că, acum, Partidul Social Democrat intră în Guvern „pe uşa din faţă, pe covorul roşu”, în condițiile în care „am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra Justiţia şi democraţia”. Manevrele de pe scena politică actuală l-au determinat pe actor să înapoieze medalia oferită chiar de președintele Iohannis.

„Am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra Justiţia şi democraţia. Când a plecat Dragnea iarăşi am crezut ca am învins. Ghinion, propriul nostru preşedinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe uşa din faţă, pe covorul roşu. De asemenea, vrea să preia şi şefia Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, cu alte cuvinte să refacă comisia Nicolicea&Iordache, de această dată chiar cu PNL. Totul sub oblăduirea preşedintelui Iohannis. Halucinant, nu?”, a mai spus actorul.

Înapoiază Ordinul de Cavaler în această dimineață

Vedeta a continuat atacul la adresa președintelui Klaus Iohannis, precizând că „publicul nu poate fi minţit cu decoraţii venite din partea celor care nu iubesc ţara”.

„Nu aş fi crezut că într-o zi va trebui să protestez din nou, chiar dacă datele sunt acum altele. Preşedintele României pentru mine este un trădător. Returnez, aşadar, decoraţia primită, mâine la ora 10,00, la Palatul Cotroceni. Sunt mândru de realizările mele şi publicul nu poate fi minţit cu decoraţii venite din partea celor care nu iubesc ţara. Oricum, în ultimii ani, Cultura nu a reprezentat o prioritate pentru administraţia ţării.

Deci, mâine la 10.00, la Cotroceni, domnul Iohannis, dacă sunteți pe acolo, vă înmânez medalia, luați-o, faceți ce vreți cu ea, mie unuia îmi e rușine că o am acasă. Le-o dau portarilor, dacă domnul Iohannis vrea să vină, eu îl aștept, pregătesc și un croissant”, a explicat Marius Manole.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...