Ce răspunde Viorica Dăncilă atunci când e întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea – VIDEO

Alexandru Ioanid 07.10.2019, 15:21
Ce răspunde Viorica Dăncilă atunci când e întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea – VIDEO

Viorica Dăncilă a fost întrebată ce ar face dacă, în situația în care ajunge președinte, i s-ar cere să-l grațieze pe Liviu Dragnea. Fostul lider al PSD se află încarcerat la penitenciarul Rahova, după condamnarea de trei ani și jumătate de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, într-un interviu acordat Adevărul, ce crede despre cererea de dizolvare a PSD pe care Dragnea a depus-o din închisoare, prin intermediul avocaților săi.

Fostul lider PSD crede că alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD a fost luată în urma unui Congres organizat ilegal.

”Nu e o decizie a fostului preşedinte care să ne bucure, e o decizie care ne întristează. Sunt convinsă că nu se va ajunge la acest lucru pentru că am îndeplinit toate condiţiile legale. Nu am mai discutat cu domnul Dragnea dinainte de a fi arestat. Nu ştiu care sunt considerentele pentru care face acest demers“, a spus premierul Dăncilă.

Viorica Dăncilă, întrebată dacă l-ar grația pe Dragnea

Viorica Dancila atac la adresa lui Klaus Iohannis in prima sedinta de Guvern fara ALDE

Viorica Dăncilă a fost întrebată și despre ipoteza în care ar ajunge președinte și i-ar sosi pe masă o cerere de grațiere a lui Liviu Dragnea. Răspunsul premierului a fost unul categoric.

„Doamne fereşte, nici nu se pune problema. Nu”, a spus Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a preluat frâiele PSD imediat după condamnarea lui Liviu Dragnea, din 27 mai. În urma acelei sentințe, trei ani și jumătate de închisoare cu executare, fostul lider PSD a fost încercarat la Penitenciarul Rahova.

El a fost găsit vinovat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Două angajate ale DGASPC Teleorman erau plătite din bugetul instituției deși, în realitate, ele lucrau pentru Organizația PSD Teleorman.

Judecătorii au stabilit că toată această situație a fost creată sub bagheta lui Liviu Dragnea care, la acea vreme, avea o mare influență în județ. Liviu Dragnea a condus Consiliul Județean Teleorman.

Urmăriți Impact.ro și pe