Ce pui în maşina de spălat pe lângă detergent pentru rufe perfect curate. Prea puţini ştiu acest truc

Andra Daoud 17.12.2021, 09:55
Ce pui în maşina de spălat pe lângă detergent pentru rufe perfect curate. Prea puţini ştiu acest truc

Nimic nu se compară cu mirosul hainelor curate, după ce sunt scoase din mașina de spălat. De multe ori însă, detergentul de rufe în sine nu este suficient pentru a îndepărta petele încăpățânate și mirosurile urâte și este nevoie să insistăm cu tot felul de soluții chimice pentru a scăpa de urmele de ulei, vin, cafea sau suc de pe haine. Înainte să dați banii pe tot felul de chimicale care promit să curețe hainele, ar trebui să știți că remediile casnice pot fi soluția salvatoare de foarte multe ori.

Ce să pui în mașina de spălat pentru rufe perfect curate

Pe piață există tot felul de soluții dedicate petelor dificile de pe haine, dar de foarte multe ori metoda cea mai eficientă de curățare se regăsește în bucătărie. Sarea, lămâia sau bicarbonatul de sodiu sunt eficiente împotriva petelor și lasă hainele perfetc curate. În plus, sunt ieftine și la îndemână, le aveți tot timpul în casă și nu deterioreză țesătura, pentru că nu conțin chimicale.

Suc de lămâie

Lămâia are efect înălbitor și poate fi folosită pentru redarea aspectului impecabil al hainelor albe. Dacă aveți obiecte vestimentare care au diverse pete vizibile și persistente, cum ar fi urmele de deodorant de pe tricourile albe, stoarceți puțină lămâie peste pată, lăsați câteva minute să acționeze, după care puneți la spălat articolul respectiv, la programul normal.

Sare

Banala sare pe care o folosim la prepararea tuturor mâncărurilor este un aliat de nădejde în lupta cu petele de grăsime de pe haine. Ideal este ca, imediat ce ați observat că v-a căzut ulei sau grăsime pe haine, să puneți sare pe locul respectiv. Aceasta absoarbe eficient grăsimea, iar pata va ieși ușor la spălat. Sarea este eficientă și în cazul petelor de sânge: înmuiați articolele vestimentare pătate în apă rece în care ați dizolvat multă sare, după care puneți-le la spălat.

Bicarbonat de sodiu

Acesta ajută la îndepărtarea mirosului urât din haine, dar și din mașina de spălat. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o lingură de bicarbonat odată cu detergentul de rufe, la începutul ciclului de spălare.

Ce pui în maşina de spălat pe lângă detergent pentru rufe perfect curate. Prea puţini ştiu acest truc
Ce pui în maşina de spălat pe lângă detergent pentru rufe perfect curate. Prea puţini ştiu acest truc

Apă de gură

Apa de gură pe bază de alcool poate face minuni în privința mirosului pe care îl au hainele după spălare. Mai ales dacă este vorba despre lenjerie de corp, prosoape sau așternuturi de pat, adăugați o ceașcă de apă de gură la clătire, iar hainele vor avea un miros proaspăt atunci când le scoateți din mașina de spălat.

Oțet

Acesta este ideal, de asemenea, la clătire, pentru că dizolvă urmele de detergent care pot rămâne în haine. Adăugați o ceașcă de oțet în compartimentul pentru balsam, înaintea ultimului ciclu de clătire.

Uleiuri esențiale

Nu doar că miros frumos și oferă un parfum personalizat hainelor voastre, dar uleiurile esențiale sunt eficiente împotriva mucegaiului care se poate aduna în compartimentul pentru detergent, din cauza umezelii. Adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă, arbore de ceai, portocală sau orice aromă preferați, odată cu detergentul de rufe, pentru un dublu beneficiu: parfum natural și îndepărtarea mucegaiului.

Urmăriți Impact.ro și pe