Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în soluția de spălat pe jos. O gospodină doar așa a spălat în ultimul an și nu se mai poate opri

Badea Violeta 15.11.2021, 15:33
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în soluția de spălat pe jos. O gospodină doar așa a spălat în ultimul an și nu se mai poate opri

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient extrem de util atât în bucătărie, cât și în gospodărie. Foarte mulți oameni au început să-i descopere beneficiile și îl folosesc cu încredere la curățenie. Iată ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în soluția de spălat pe jos.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în soluția de spălat pe jos

Bicarbonatul de sodiu este tot mai folosit de gospodine pentru a scăpa rapid de murdărie sau pentru a dezinfecta suprafețele. De asemenea, ingredientul are capacitatea de a lăsa spațiile lucioase și extrem de curate. Mai mult, bicarbonatul de sodiu are avantajul de a fi foarte ieftin și ușor de găsit.

Pentru murdăria de pe pardoseală, acest produs s-a dovedit a fi o adevărată armă secretă. Te confrunți și tu cu această problemă? Ei bine, iată cum trebuie să procedezi. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi într-o găleată cu apă călduță o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu.

Șterge apoi cu mopul și podelele tale vor străluci de curățenie. Nu trebuie să te îngrijorezi că vei avea parte de zgârieturi, fiindcă bicarbonatul este un abraziv blând. În schimb, acesta nu este recomandat pentru suprafețele lăcuite.

Bicarbonatul de sodiu elimina murdaria de pe pardosele
Bicarbonatul de sodiu elimina murdaria de pe pardosele

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu a devenit celebru peste tot în lume datorită efectelor sale benefice. Acest ingredient este mai eficient decât multe dintre produsele de curățenie ce se găsesc pe piață. Iată ce alte întrebuințări mai are:

  • Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să cureți oalele

Crezi că oalele tale nu vor mai arăta niciodată ca noi? Înainte de a le arunca la gunoi, încearcă să le cureți cu bicarbonat de sodiu.

Tot ceea ce trebuie să faci este să le pui la înmuiat în apă în care ai adăugat două linguri cu vârf de bicabonat de sodiu și detergent de vase. Așteaptă circa un sfert de oră, apoi urmele de grăsime se vor îndepărta foarte ușor și oalele tale vor căpăta un luciu și un aspect nou.

  • Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să cureți pereții

De acum nu mai trebuie să dai cu vopsea lavabilă pentru a-ți curăța pereții de petele inestetice. Freacă cu puțin bicarbonat de sodiu și totul va arăta ca nou.

  • Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să elimini petele de ulei și de grăsime

Bicarbonatul de sodiu este dușmanul petelor de ulei și de grăsime vărsate din greșeală pe podeaua din garaj sau de pe asfalt. Presară puțin praf din acest ingredient pe pată și șterge cu o perie umedă.

  • Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile neplăcute din frigider

Frigiderul tău poate căpăta un miros neplăcut din cauza resturilor de mâncare. Ca să scapi de această problemă așează un recipient cu bicarbonat de sodiu în interiorul acestuia, iar ingredientul minune va neutraliza mirosurile.

Urmăriți Impact.ro și pe