A turnat oţet pe o lavetă şi a început să spele maşina. O să vrei să faci şi tu asta

Badea Violeta 19.11.2021, 19:47
A turnat oţet pe o lavetă şi a început să spele maşina. O să vrei să faci şi tu asta

Mașina de spălat este electrocasnicul indispensabil oricărei gospodării. Însă, odată ce am cumpărat-o este obligatoriu să știm cum să o îngrijim pentru a ne bucura cât mai mult timp de funcționalitatea ei. Din păcate, nu durează mult până când praful şi murdăria se răspândesc prin interiorul sau exteriorul ei. Iată cum păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă.

Cum poți să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă

Mașina de spălat rufe este electrocasnicul pe care-l folosești cel mai des. Pentru a te bucura de haine impecabile trebuie, însă, să menții curată și mașina de spălat. Doar așa aparatul va rezista un timp îndelungat și nu te vei confrunta cu neplăceri.

Din fericire, specialiștii au descoperit niște trucuri care te vor ajuta să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă. Binînțeles că este recomandat să aplici aceste reguli cât mai des posibil. Astfel, niciodată nu te vei lovi de depunerile de calcar, mucegai și praf.

Potrivit gospodinelor iscusite, un ingredient pe care-l ai, cu siguranță, în bucătărie te poate scăpa foarte ușor de aceste neplăceri. De această dată nu este vorba de bicarbonatul de sodiu, ci de oțet.

Datorită acidității sale, acest produs curță foarte eficient praful şi murdăria întărită. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici oţet din abundenţă pe o lavetă şi să ștergi foarte bine. Garantat, mașina ta de spălat își va recăpăta strălucirea de altădată.

Otetul te ajuta sa pastrezi masina de splat ca noua
Otetul te ajuta sa pastrezi masina de splat ca noua

Ingredientul banal care te scapă de murdărie

Oțetul te poate ajuta să cureți și cuva mașinii de spălat. Tot ceea ce trebuie să faci este să pornești aparatul pe un program care să includă apă fierbinte și să înlocuiești detergentul cu oţet alimentar.

Lasă maşina să meargă în gol. Așa vei scăpa de toate impuritățile din interior. Nu trebuie să-ți faci nicio grijă în privința folosirii acestui produs. Unul dintre cei mai mari specialiști a vorbit despre eficiența oțetului în lupta cu depunerile de calcar.

„Oțetul nu este contraindicat pentru curățarea depunerilor de calcar din mașinile de spălat și nu afectează în timp componentele lor, fie că vorbim de garnituri, furtunuri sau alte componente”, a spus Eduard Pascaru, Field Service Manager la Depanero, service autorizat pentru electrocasnice, electronice și IT, potrivit lovedeco.ro.

De asemenea, el a precizat că mașina de spălat trebuie curățată și la interior, și la exterior, cel puțin o dată pe lună. Mai ales dacă este folosită de două ori pe săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe