Ce primesc turiștii care se vor vaccina la centrul din Sinaia. Se vor bucura să audă asta

Elena Avramescu, Camelia Moldoveanu 23.04.2021, 12:53
Ce primesc turiștii care se vor vaccina la centrul din Sinaia. Se vor bucura să audă asta

Ce primesc turiștii care se vor vaccina la centrul din Sinaia. Începând de joi, 22 aprilie 2021, staţiunile de pe Valea Prahovei au intrat în scenariul galben, cu o incidenţă sub 4 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Astfel că este una dintre cele mai bune veşti aşteptate de hotelierii care nu aveau idee de modul în care se vor organiza pentru a primi turiştii de Florii şi de Paşte.

Ce primesc turiștii care se vor vaccina la centrul din Sinaia

Astfel că scenariul galben le permite reprezentanţilor din industria HoReCa să cazeze oaspeţi în 70 la sută din capacitatea hotelului, și pot organiza mese festive, însă cu număr restrâns de persoane şi numai pentru turiştii care au rezervat o cameră cel puţin pentru o noapte.

În staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga, incidenţa scăzută a cazurilor de COVID-19 le-a dat ocazia hotelierilor să scoată pe piaţă mai multe pachete de Paşte, însă la preţuri puțin mai mari faţă de anii precedenți, pentru a recupera pierderile de peste an. În acest sens, un pachet de trei nopţi, la un hotel de patru stele din Sinaia porneşte de la 800 de lei de persoană, pentru o cameră dublă şi poate să crească cu 100 de lei pentru condiţii de lux. Iar un copil cazat cu părinţii în cameră trebuie să plătească între 375 de lei şi 475 de lei pe tot sejurul, în funcţie de vârstă.

În acest pachet intră și masa cu preparate tradiţionale în Duminica Paştelui, mic dejun în fiecare zi de cazare, precum şi un mic cadou în cameră. În plus, numai dacă vremea va permite, la Sinaia se va organiza vânătoarea de ouă, dedicată mai ales copiilor. Iar în noaptea de Înviere, oaspeţii sunt primiţi cu preparate specifice acestei sărbători, precum ou roşu, cozonac şi vin roşu.

Ce primesc turistii care se vor vaccina la centrul din Sinaia
Turistii care se vor vaccina la centrul din Sinaia

„Preţurile sunt ceva mai mari”

Pentru a atrage cât mai mulți turiști, hotelierii au adăugat reduceri de până la 40 la sută, cu o singură condiţie: să facă dovada că s-au vaccinat la unul dintre centrele deschise în staţiune. Cu toate acestea, la Sinaia nu mai sunt disponibile doze de ser, dar situaţia s-ar putea schimba în perioada imediat următoare.

Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Sinaia, a menționat că situaţia la acest moment „este fluidă„ astfel că nimeni nu poate anticipa cu exactitate în ce scenariu se va regăsi staţiunea în perioada Paştelui. Acesta a precizat că cel mai mare succes la rezervări pentru sărbători au avut proprietarii care închiriază apartamente în regim hotelier şi cei care deţin vile sau pensiuni cu capacitate mică de cazare.

Preţurile sunt ceva mai mari. Se ajunge la 250 de euro pe noapte pentru tot apartamentul, dar ai siguranţa că astfel eviţi aglomeraţia. Va fi însă complicat cu mâncarea. Restaurantele nu sunt deschise la interior decât pentru turiştii cazaţi în hotel, iar la terasă este mai complicat. În Sinaia, încă sunt temperaturi de zero grade Celsius în oraş, a spus Paul Popa, directorul CNIPT Sinaia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...