Ce preţuri au Petrică Mîțu Stoian sau Benone Sinulescu pentru un program de 45 de minute la nuntă. Artiştii iau bani serioşi

Ana Anitoiu, Mihai Roșoiu 26.05.2021, 22:51

Prețurile pe care le cer cântăreți precum Petrică Mîțu Stoian sau Benone Sinulescu pentru un program de 45 de minute la o nuntă au fost dezvăluite de impresari. Artiştii se pregătesc să ia bani serioși după relaxarea restricțiilor ce au fost impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Ce preţuri au Petrică Mîțu Stoian sau Benone Sinulescu

Potrivit impresarilor citați de Playtech.ro, cel mai mare spor în această vară îl vor avea cântăreții de muzică populară, care au spectacole de vineri până duminică. Aceștia vor avea de cântat nu doar la nunțile programate anul acesta, ci și la cele ce au fost amânate de anul trecut. În total, sunt sute sau chiar mii de astfel de evenimente stabilite în toată țara. Cât despre tarife, acestea au crescut.

”Cei mai solicitați sunt cântăreții de muzică populară, pentru că lumea vrea să se distreze, să încingă hora. Nu au scăzut tarifele, dimpotrivă, pot fi mai mari cu 20%. Lumea se bate pe Elena Merișoreanu, Benone Sinulescu, Petrică Mîțu Stoian și pe Constantin Enceanu. Elena are un tarif de aproximativ 1.000 de euro, Nea Beni poate să sară și peste 1.300 de euro, Mîțu ia între 1.500 de euro și 1.800 de euro, pentru un recital de peste 45 de minute, iar Enceanu, chiar și 2.000 de euro. Sumele sunt orientative, căci pot prinde contracte mai bune sau plătite cu mult mai puțin”, a spus un impresar, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Ce preturi au Petrica Mitu Stoian sau Benone Sinulescu pentru un program de 45 de minute la nunta. Artistii iau bani seriosi
Bancnote lei si euro

Peste 50 de nunți în acest an, pentru două artiste

Vara aceasta își vor recupera pierderile financiare nu doar artiști precum Elena Merișoreanu, Benone Sinulescu și Constantin Enceanu și trupele de muzică etno. De exemplu, Grupul Etnic, format din Roxana și Elena, se află în topul solicitărilor pentru petreceri. Cele două artiste vor cânta la 50 de nunți în acest an.

”Anul acesta au peste 50 de nunți, la un tarif care poate ajunge la 1.500 de euro. Cu formația de instrumentiști, lumini și sonorizare, ajung și la 5.000 de euro. Ele cântă împreună, dar susțin recitaluri și separat. Petrecerile de anul acesta încep vinerea și se încheie duminica seara, lumea vrea să petreacă toată vara, după atâtea restricții, să se bucure de libertate”, au spus surse din anturajul lor pentru Playtech.ro.

Care dintre artiști au succes la terase

Pe de altă parte, la terase sunt preferați soliștii muzică folk. Cel mai ofertat dintre ei ar fi Mircea Vintilă, datorită faptului că are un repertoriu foarte bun, dar și a prețului nu foarte piperat, de doar 500 – 700 de euro pentru un spectacol, conform unui solist de muzică folk.

”Cel mai scump, din câte știu, este Mircea Baniciu, știu că cere și peste 2.000 de euro, iar Nicu Alifantis este foarte pretențios în alegerea locului unde cântă. În muzica folk, tarifele pot fi între 300 și 2.000 de euro, în funcție de nume”, a spus aceeași sursă.