Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România

Iancu Andreea 14.05.2021, 19:37
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România

Muzica inspiră oamenii, însă nimeni nu s-ar fi gândit că un artist de muzică populară ar putea să devină muză pentru un aliment. Benone Sinulescu, celebrul interpret popular, a avut surpriza să descopere alimentul denumit după el, în timp ce cumpărătorii s-au bucurat să îl găsească pe tarabele piețelor, acolo unde produsul se vinde ca pâinea caldă. Vinovatul este un cercetător român, care a revoluționat acest aliment.

Care este alimentul numit după Benone Sinulescu. Artistul a fost luat prin surprindere de veste

Benone Sinulescu este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de muzică populară, care reușește să aducă buna dispoziție chiar și la venerabila vârstă de 83 de ani. Cântărețul este o fire optimistă și ajunge la sufletul oamenilor prin muzica sa, iar mai nou chiar și pe mesele românilor. Un fermier român din Buzău, localitatea de origine a artistului, a decis să cultive un soi nou de usturoi și a apelat în urmă cu cinci ani la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare în Legumicultură din Buzău. Alimentul a fost numit după Benone Sinulescu, cercetătorii dorindu-și un nume autentic pentru noua legumă.

Fermierul Valentin Jecu a decis să revină la tradiția de cultivare a usturoiului în apropierea regiunii Râmnicu Sărat, iar experții au preluat soiurile locale pe cale de dispariție și au creat altele noi. Astfel, a luat naștere soiul de usturoi “Benone”. Vestea că ajunge nu doar în sufletul românilor ci și în preparate sau pe mesele acestora l-a bucurat pe artist, care are de altfel o relație bună cu experții din localitatea natală. Specialiștii i-au cerut acordul interpretului înainte de a numi noul soi de usturoi după numele său.

Care este alimentul numit după artistul Benone Sinulescu
Artistul s-a arătat încântat de inițiativa cercetătorilor buzoieni

Noul soi de usturoi se bucură de un succes neașteptat

Usturoiul Benone a fost deja omologat și este la numai un pas de a ajunge pe mesele românilor. O cultură de 15 hectare a fost pregătită anul acesta cu acest soi și fermierii așteaptă ca recolta să fie una generoasă. În plus, există deja comenzi pentru acest nou tip de usturoi. Alimentul, numit după artistul Benone Sinulescu, urmează să ajungă la cultivatori din toată țara, dar și la producătorii din Buzău, inclus în rețetele de cârnați de Pleșcoi ori pe rafturile unui supermarket din Vrancea. Usturoiul Benone va fi ambalat în plase de rafie, în cantități mici, pentru a rezista multe luni în condiții minime de păstrare.

`nea Beni s-a bucurat când a aflat că numele său este atribuit unui soi local de usturoi, a spus Costel Vânătoru, unul dintre cercetătorii de la Stațiunea de Cercetare Buzău.