Ce pregătește ING în România, lovitură dură pentru Banca Transilvania şi CEC Bank. Tocmai s-a aflat

Mihnea Tălău 19.04.2023, 16:00
Ce pregătește ING în România, lovitură dură pentru Banca Transilvania şi CEC Bank. Tocmai s-a aflat

ING Bank are planuri ambiţioase de viitor, după ce grupul a fost implicat în câteva proiecte de mare succes. Este o lovitură dată concurenței, Banca Transilvania şi CEC Bank.

Creștere semnificativă pentru finanțările verzi

Este vorba despre finanțările verzi, care în ultimul timp înregistrează o creștere semnificativă, iar ING Bank este direct implicată în acest proces. Comparativ cu alte bănci, precum CEC Bank și Banca Transilvania, grupul a avut rezultate foarte bune. În ultimul an, ING Bank a oferit peste 500 de milioane de euro pentru finanțări de acest tip.

Trebuie spus că finanțările verzi acordate de ING Bank susțin investiții diverse, fie că este vorba de clădiri sau chiar de echipamente.

ING Bank a fost implicată în majoritatea proiectelor mari de baterii electrice la nivel european care au avut nevoie de finanțare bancară. Astfel, implicarea ING Bank în dezvoltarea unei fabrici de baterii în România ar putea aduce o contribuție importantă la economia țării și la poziționarea băncii pe primele locuri în competiția cu celelalte bănci de top, scrie Cancan.ro.

În aceste condiții, băncile românești de top, precum Banca Transilvania și CEC Bank, ar putea avea de înfruntat o concurență puternică din partea ING Bank în perioada următoare.

Schimbare majora la ING Bank. Anuntul momentului pentru toti romanii care transfera bani sau platesc facturi

Schimbare pentru românii care au cont la ING Bank

ING Bank mai anunță că, de acum încolo, plățile în lei din Home’Bank către alte bănci se vor întâmplă la „viteza luminii”, potrivit unui comunicat trimis de bancă.

Astfel, oricui vrei să transferi bani, prin numărul de telefon sau contul IBAN, banii ajung instant de la ING către prietenii tăi, chiar dacă au cont la alte bănci. La fel se întâmplă și în cazul plăților facturilor sau a plăților către alți furnizori de servicii. Există o singură condiție: ca banca destinatarului să fie înrolată în programul de plăți instant, transmit reprezentanții ING Bank.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...