Schimbare majoră la ING Bank. Anunțul momentului pentru toți românii care transferă bani sau plătesc facturi

Beatrice Dumitru 06.04.2023, 17:26
Schimbare majoră la ING Bank. Anunțul momentului pentru toți românii care transferă bani sau plătesc facturi

Anunț oficial de la ING Bank pentru mulți români care au cont la această bancă și efectuează plăți online și transferuri de bani. Noul serviciu nu are niciun comision în plus. Iată de ce vor beneficia clineții ING, de acum încolo.

Schimbare pentru românii care au const la ING Bank

ING Bank anunță că, de acum încolo, plățile în lei din Home’Bank către alte bănci se vor întâmplă la „viteza luminii”, potrivit unui comunicat trimis de bancă.

Astfel, oricui vrei să transferi bani, prin numărul de telefon sau contul IBAN, banii ajung instant de la ING către prietenii tăi, chiar dacă au cont la alte bănci. La fel se întâmplă și în cazul plăților facturilor sau a plăților către alți furnizori de servicii. Există o singură condiție: ca banca destinatarului să fie înrolată în programul de plăți instant, transmit reprezentanții ING Bank.

Schimbare majoră la ING Bank. Anunțul momentului pentru toți românii care transferă bani sau plătesc facturi
Schimbare pentru românii care au cont la ING.

De asemenea, banca mai precizează că noul serviciu e disponibil pentru plățile și încasările în lei, sub 50.000 lei și „nu mai există ore limită de procesare, noțiunea de zile bancare sau weekend”. Mai mult, serviciul de plăți instant nu are niciun comision în plus.

Avertisment pentru toți clienții

ING Bank îi mai sfătuiește pe clienți să aibă o grijă sporită atunci când efectuează plăți și când introduc contul IBAN al destinatarului.

„În caz de greșeală, nu mai poți bloca tranzacția. Banii vor ajunge în câteva secunde în cont iar noi nu îi putem retrage din contul destinatarului. Ca să te ajutăm cu asta, ai afișarea numelui beneficiarului atunci când faci transferuri către clienți ING sau către băncile participante la schema SANB, prin care poți verifica numele titularului de cont, înainte să trimiți banii”, precizează banca.

Lista băncilor participante

  • Banca Transilvania;
  • CEC Bank;
  • Libra Internet Bank;
  • Banca Comercială Română;
  • Vista Bank;
  • Patria Bank;
  • Raiffeisen Bank;
  • Intesa Sanpaolo Bank;
  • BRD Groupe Societe Generale.

ING Bank România este o bancă universală cu aproape 1,4 milioane de clienți din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri și Mid-Corporate și Wholesale Banking.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...