Anunțul zilei de la Banca Transilvania. S-au câștigat bani mulți în 2021, clienții trebuie să știe

Nicu Stan 12.11.2021, 15:26
Anunțul zilei de la Banca Transilvania. S-au câștigat bani mulți în 2021, clienții trebuie să știe

Anunțul zilei vine de la Banca Transilvania. Profitul net consolidat al Grupului BT a fost de 1,669 miliarde de lei, la 30 septembrie, dintre care 1,474 miliarde de lei aparțin Băncii Trnsilvania, iar circa 195 milioane de lei, subsidiarelor şi participaţiilor de capital.

Banca Transilvania a făcut anunțul zilei. Cu cât a crescut sodul creditelor

Soldul creditelor acordate de Grupul BT a crescut cu 2,4 miliarde lei pe parcursul celui de al treilea trimestru al acestui an,  ajungând la 46,8 miliarde lei. În primele 9 luni, soldul creditelor acordare de Grupul BT a crescut cu aproximativ 4,7 miliarde lei.

De asemenea, Banca Transilvania a acordat peste 166.000 credite către populație, dintre care aproape 11.000 sunt reprezentate de credite imobiliare, și a creditat peste 13.700 persoane juridice.

Banca Transilvania și-a marit numarul de clienti
Banca Transilvania și-a marit numarul de clienti

Număr de clienți în creștere pentru BT

În plus, numărul de clienţi al băncii a crescut cu peste 133.000 de la începutul anului 2021, +4% la persoane fizice şi +3% la persoane juridice.

”Continuăm creșterea finanțărilor și a operațiunilor semnificativ peste media pieței și contribuim la relansarea economiei și a societății, câștigând în același timp cotă de piață. Le mulțumesc colegilor din BT – împreună procesăm un volum covârșitor de operațiuni și numerar și servim zilnic sute de mii de clienți, online și în unități. BT este o bancă românească, banca românilor, un campion local și un exemplu că atunci când ai ambiție, curaj și profesionalism, reușești. Continuăm investițiile – în oameni,
unități și tehnologie pentru a oferi clienților noștri cea mai bună experiență și continuăm creșterea business-ului și a finanțărilor”, a declarat Omer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

La cât au ajuns activele BT

Conform unui comunicat al BT, activele grupului financiar Banca Transilvania au crescut la 118 miliarde lei la finalul trimestrului trei din acest an, în creştere cu 9,7% faţă de începutul anului.

În plus, Divizia Agribusiness şi Divizia pentru Medici au înregistrat, în continuare, creşteri mult peste medie. Finanţările de factoring au beneficiat și ele de un interes sporit din partea băncii, volumele rulate înregistrând un avans de 17% în primele 9 luni al lui 2021. Peste 1.200 de companii folosesc soluţiile de factoring ale BT.

Câți bani au românii la Banca Transilvania

De asemenea, depozitele clienţilor la nivel de grup au ajuns la 99,4 miliarde lei, adică în creştere cu 9,3% faţă de începutul anului, dintre care 67,8 miliarde lei reprezintă economiile persoanelor fizice, iar 31,6 miliarde lei, ale companiilor.

Solvabilitatea Băncii Transilvania fără profitul anului 2021 este de 21,35%, iar cu profitul inclus aceasta este de 22,42%. Nu în ultimul rând, impozitele totale plătite de Banca Transilvania în primele 9 luni ale acestui an se ridică la peste 570 de milioane lei.

Urmăriți Impact.ro și pe