Ce poţi face cu voucherele de vacanţă dacă nu pleci în concediu până la sfârşitul anului. Cum le poţi folosi chiar dacă expiră

Nicu Stan 02.10.2021, 13:03
Ce poţi face cu voucherele de vacanţă dacă nu pleci în concediu până la sfârşitul anului. Cum le poţi folosi chiar dacă expiră

Ce poţi face cu voucherele de vacanţă dacă nu pleci în concediu până la sfârşitul anului. Cum le poţi folosi, în contextul în care tichetele emise în 2019 expiră anul acesta. Anul trecut statul nu a mai acordat voucherele de vacanță.

Ce faci cu tichetele de vacanță care au expirat. Care este condiția principală ca să nu pierzi banii

Tichetele de vacanță care nu au fost folosite anul trecut și nici anul acesta, în câteva luni vor expira.

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a vorbit despre ticehetele de vacanță la începutul acestui an și despre prelungirea termenelor de valabilitate.

Ce poti sa faci cu tichetele de vacanta care expira
Ce poti sa faci cu tichetele de vacanta care expira

Tichetele de vacanță, folosite și după expirare?

”Rămân valabile voucherele de vacanță care au fost emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vochere de vacanță care sunt valabile în cursul acestui an“, spunea Ludovic Orban într-o declarație de presă.

Voucherele de vacanță ar putea fi folosite chiar și după ce acestea expiră, cu condiția să treceți înainte pe la o agenție de turism pentru a vă rezerva concediul.

Ce trebuie să faci dacă ți-a expirat tichetele de vacanță

”Voucherele de vacanță pot fi folosite și după ce expiră. Cei care dețin astfel de tichete pot merge la o agenție de turism până în ziua în care acestea expiră și pot să își rezerve vacanța sau vacanțele în orice perioadă, chiar dacă voucherele expiră. Ei merg la agenția de turism în perioada de valabilitate a tichetului și își programează vacanța oricând, chiar și anul viitor dacă doresc.

Dacă expiră voucherele de vacanță asta nu înseamnă că expiră și perioada în care poți pleca în vacanță. De asemenea, nu este adevărat că voucherele de vacanță trebuie folosite cu o lună înainte ca acestea să expire”, a precizat preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică, Corina Martin, potrivit dcnews.ro.

Contravaloarea tichetelor de vacanță nu este returnată

”Voucherele de vacanță pot fi folosite exclusiv pentru pachete turistice. În cazul în care apelați la agenții de turism puteți primi, la achiziționarea a cel puțin o noapte de cazare, alte beneficii precum bilete de tren, zboruri interne, acces la evenimente sau mese festive.

Nu toate unitățile de cazare primesc acest tip de tichete. Este important să vă informați înainte de a face rezervarea. Voucherele de vacanță au valabilitate un an. În cazul în care nu sunt folosite, cei care le-au primit nu pot solicita contravaloarea lor”, mai precizează sursa citată.