Ce plan a pregătit Papa Francisc pentru Rusia și Ucraina. Suveranul Pontif a făcut anunțul

Ana Anitoiu 12.03.2023, 09:44
Ce plan a pregătit Papa Francisc pentru Rusia și Ucraina. Suveranul Pontif a făcut anunțul

Papa Francisc a pregătit un plan pentru Rusia și Ucraina, care se află în război de mai bine de un an. Suveranul Pontif a făcut anunțul, precizând că s-a gândit la acest lucru chiar din vara anului trecut.

Planul pregătit de Papa Francisc pentru Rusia și Ucraina

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, a spus că războiul din Ucraina nu poate fi încheiat decât prin dialog şi iniţiative concrete de pace. Papa Francisc a spus că are în plan să călătorească în Ucraina, dar numai cu condiţia să poată călători şi la Moscova.

„Voi merge în ambele locuri sau în niciunul”, a spus şeful Bisericii Catolice într-un interviu publicat în ediţia de sâmbătă a ziarului argentinian La Nacion, precizând că se gândea deja la o călătorie în cele două ţări în vara anului trecut.

Papa Francisc, care a împlinit pe 13 martie zece ani de pontificat, a spus că în a doua zi după lansarea invaziei ruse în Ucraina, i-a întrebat pe liderii ruşi dacă ar putea călători la Moscova. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a refuzat cu mulţumiri la momentul respectiv.

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc, despre războiul din Ucraina: „Nu a fost alimentat doar de Rusia”

Într-un alt interviu, la televiziunea italiano-elvețiană RSI, Papa Francisc a spus că războiul din Ucraina nu a fost alimentat doar de Rusia, ci și de interesele altor „imperii”.

Suveranul Pontif a spus că este gata să vorbească cu președintele rus Vladimir Putin pentru a face apel la pace, la mai bine de un an de când liderul de la Moscova a declanșat invazia în Ucraina, numind-o „operațiune militară specială”.

Papa Francisc a anunțat că va demisiona din funcție în cazul în care va deveni prea obosit și nu va mai putea guverna Biserica Romano-Catolică. Suveranul Pontif a mai spus că se simte „puțin rușinat” să folosească un scaun cu rotile din cauza unei dureri pe care o resimte la genunchi, precizând că a această problemă a fost pentru el o „umilire fizică”, chiar dacă recuperarea merge bine.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...