Ce plan a pregătit Papa Francisc pentru Rusia și Ucraina. Suveranul Pontif a făcut anunțul

Ana Anitoiu 12.03.2023, 09:44
Ce plan a pregătit Papa Francisc pentru Rusia și Ucraina. Suveranul Pontif a făcut anunțul

Papa Francisc a pregătit un plan pentru Rusia și Ucraina, care se află în război de mai bine de un an. Suveranul Pontif a făcut anunțul, precizând că s-a gândit la acest lucru chiar din vara anului trecut.

Planul pregătit de Papa Francisc pentru Rusia și Ucraina

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, a spus că războiul din Ucraina nu poate fi încheiat decât prin dialog şi iniţiative concrete de pace. Papa Francisc a spus că are în plan să călătorească în Ucraina, dar numai cu condiţia să poată călători şi la Moscova.

„Voi merge în ambele locuri sau în niciunul”, a spus şeful Bisericii Catolice într-un interviu publicat în ediţia de sâmbătă a ziarului argentinian La Nacion, precizând că se gândea deja la o călătorie în cele două ţări în vara anului trecut.

Papa Francisc, care a împlinit pe 13 martie zece ani de pontificat, a spus că în a doua zi după lansarea invaziei ruse în Ucraina, i-a întrebat pe liderii ruşi dacă ar putea călători la Moscova. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a refuzat cu mulţumiri la momentul respectiv.

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc, despre războiul din Ucraina: „Nu a fost alimentat doar de Rusia”

Într-un alt interviu, la televiziunea italiano-elvețiană RSI, Papa Francisc a spus că războiul din Ucraina nu a fost alimentat doar de Rusia, ci și de interesele altor „imperii”.

Suveranul Pontif a spus că este gata să vorbească cu președintele rus Vladimir Putin pentru a face apel la pace, la mai bine de un an de când liderul de la Moscova a declanșat invazia în Ucraina, numind-o „operațiune militară specială”.

Papa Francisc a anunțat că va demisiona din funcție în cazul în care va deveni prea obosit și nu va mai putea guverna Biserica Romano-Catolică. Suveranul Pontif a mai spus că se simte „puțin rușinat” să folosească un scaun cu rotile din cauza unei dureri pe care o resimte la genunchi, precizând că a această problemă a fost pentru el o „umilire fizică”, chiar dacă recuperarea merge bine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...