EXCLUSIV

Ce pensie are Mircea Solcanu, după operația pe creier. Pensionat pe caz de boală, acesta a primit banii promiși de guvernanți: „E doar pe luna ianuarie” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 11.01.2022, 20:53
Ce pensie are Mircea Solcanu, după operația pe creier. Pensionat pe caz de boală, acesta a primit banii promiși de guvernanți: „E doar pe luna ianuarie” EXCLUSIV

Prima lună a anului a venit la pachet și cu consistent ajutor financiar pentru românii cu pensii mai mici de 1.600 de lei. Anunțul făcut de Ministrul Muncii Marius Budăi, în luna decembrie, n-a fost doar o promisiune în van. Printre cei cărora poștașul le-a adus recent mai mulți bani se numără și fosta vedetă de televiziune Mircea Solcanu, care beneficiază de o pensie lunară de doar 760 de lei, după dificila operație suferită pe creier, în urmă cu zece ani: ”Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere dacă rămânea așa tot anul!”, ne-a declarat Mircea Solcanu, în exclusivitate pentru impact.ro.

„2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”

Ministrul Muncii Marius Budăi le-a promis ajutor financiar românilor cu pensii mai mici de 1.600 de lei și iată că s-a ținut de cuvânt, spre bucuria pensionarilor împovărați de datorii, mai ales la întreținere, pe perioada iernii:

„2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei. Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. Nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venituri – cumulat pensie plus sprijin – mai puțin de 2.200 de lei. Deci sprijinul va crește pentru cei cu pensie de 1.600 de lei, până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu pensie de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei”, anunța acesta, în luna decembrie.

Mircea Solcanu, care de trei ani beneficiază de pensie de handicap, a primit ieri ajutorul financiar: „De la 760 de lei, cât primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am luat ieri, e un șoc pentru oricine”

De acest ajutor financiar a beneficiat ieri și Mircea Solcanu, fost reporter și prezentator tv la Acasă TV, pensionat pe caz de boală, în urma unei complicate operații pe creier:

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut” luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss”. Dar, de la 760 de lei, când primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine”.

Ce pensie are Mircea Solcanu, după operația pe creier
Mircea Solcanu

În urmă cu zece ani, Mircea Solcanu a fost diagnosticat cu tumoare pe creier: „Trăiesc din pensia de handicap și sunt aproape surd”

La zece ani de la intervenția chirurgicală suferită pe creier, la o clinică din Viena, și care a durat nouă ore, Mircea Solcanu se simte bine:

„Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște.

Trăiesc din pensia de handicap și sunt aproape surd. Sunt în anul 2. Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine. Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri”, a mai declarat el pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...