Ce pensie are Jean Paler, după 40 de ani de muncă. Actorul a recunoscut: „Aştept poştaşul” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 10.01.2022, 19:39

Jean Paler, actorul de comedie care a înveselit, de-a lungul anilor, milioane de români, nu se lasă înfrânt de probleme. Artistul ne-a povestit, în interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, despre bogata sa activitate sportivă, din anii tinereții, despre ținuta vestimentară greu de procurat, căci are dimensiuni corporale uriașe, dar și despre veniturile mici, de doar 840 de lei, după 40 de ani de activitate artistică, insuficiente pentru cheltuielile zilnice: „Sper să crească pensia, cu 10%, așa cum ne-au promis. Aștept pe 12 ianuarie poștașul și talonul de pensie!”.

Jean Paler: „La haine port mărimea 5 XL, iar la încălțăminte am 44, de la 45 încep șalupele!”

Jean Paler recunoaște că are dimensiuni corporale uriașe: înălțime 1,90 m și 120 de kilograme. Actorul de comedie, mare și la propriu și la figurat, ne-a dezvăluit, în confesiunile sale pentru impact.ro, de unde își procură hainele, care nicidecum nu se găsesc în mall sau în magazinele obișnuite, dar și ce măsură trebuie să indice eticheta ținutelor vestimentare:

„Hainele le cumpăr din magazinele destinate persoanelor corpolente, dar mai apoi le duc la modificat, la un croitor, căci sunt lat în umeri și mai îngust în șolduri, așa că pantalonii trebuie strâmtați în spate. Eu port la haine mărimea 60-62 sau 5 XL. Iar la încălțăminte port 44. De la 45 încep șalupele”.

Jean Paler și-a rupt coastele la rugby, în anii tinereții: „Eram praf, m-au scos pe tușă!”

Artistul ne-a mai mărturisit, în exclusivitate pentru impact.ro, că, în anii tinereții, a fost un înflăcărat jucător de rugby. Ultimul meci l-a încheiat însă cu toate coastele rupte:

„Am fost aripă stângă, la rugby, am jucat cam 4 ani și 9 luni. Mai întâi, la Clubul Rulmentul din Brașov, apoi la București, în Clubul Constructorul. Am luat bătaie, mi-au rupt și niște coaste, pe partea dreaptă. Trebuia să fac operație, dar ai mei nu au dat aprobare și nici eu nu am fost de acord. M-am vindecat așa. Dar, m-au scos pe tușă, nu am mai putut face sport. Mă dor și acum genunchii, umerii, de la frig. Îmi amintesc cum ne antrenam, în toiul iernii, în pantaloni scurți, cu ștrampi de damă pe dedesubt”.

Jean Paler a renunțat la sport, după operația la inimă: „Mi-am vândut schiurile și patinele”

Jean Paler a fentat moartea în ultima clipă, în urma infarctului de acum 10 ani. După intervenția chirurgicală care i-a salvat viața, Jean a fost sfătuit de medici să renunțe la sport, pentru a nu-și agrava starea de sănătate:

„Mi-am vândut schiurile și patinele ca să nu mă tenteze să merg iar pe pârtie, dar acum îmi pare rău. Aici, în parcul din Sinaia, e patinoar, m-aș mai aventura și eu, dar nu se închiriază patine. Vara mă dau însă cu rolele, atunci chiar par un uriaș. Am 1,90 m, iar cocoțat pe patine ajung la doi metri”, ne-a mai spus Jean Paler, în exclusivitate pentru impact.ro.

Ce pensie are Jean Paler, dupa 40 de ani de munca
Jean Paler

Se teme să iasă iarna din casă, din cauza problemelor cardiace: ”Risc să fac șoc termic și să-mi stea inima!”

Jean Paler locuiește în Sinaia, dar iarna iese foarte rar din casă, de teama temperaturilor foarte scăzute, care îi pot fi fatale:

„Iarna prefer să stau mai mult la căldură, în casă. Dacă ies afară risc să fac un șoc termic și să-mi stea inima. Când ies trebuie să fiu foarte atent, să-mi pun fular la gură și să mă îmbrac gros. Pentru cumpărături am pe cineva care se ocupă de mine, deci nu e o problemă cu aprovizionarea!”

Jean Paler așteaptă cu nerăbdare poștașul, în 2022: „Sper că ne-au mărit pensia, așa cum ne-au promis, cu 10%”

Actorul are o pensie foarte mică, de aproximativ 840 de lei, în condițiile în care medicamentele care îl țin în viață costă aproape 800 de lei lunar. Jean trage însă nădejde că pensia lui va fi majorată, cu 10%, așa cum au promis guvernanții:

„Aștept cu nerăbdare data de 12 ianuarie, când vine poștașul să-mi aducă pensia, sunt curios dacă se țin de cuvânt, sper să îmi mai pună și mie acolo vreo 100 de lei”, ne-a mai declarat el, pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...