EXCLUSIV

Îl mai ții minte pe Mircea Solcanu? Fostul prezentator a suferit o operație pe creier și a rămas cu sechele grave (exclusiv)

Stan Filon, Răzvan 31.05.2021, 19:07

Mircea Solcanu a fost un nume greu în televiziunea din România. Era o vreme când era pomenit mai mereu de românii care îi urmăreau emisiunea de la Acasă TV. O declarație l-a făcut însă pe Mircea Solcanu să dipară subit de la Acasă TV, iar viața sa s-a schimbat radical de-atunci.

Mircea Solcanu a rămas cu sechele serioase, după operație pe creier

Om de radio și televiziune, Mircea Solcanu a lăsat totul în urmă și s-a mutat în orașul său natal, Constanța, dar numai de liniște nu a avut parte. A fost doagnisticat cu o tumoră pe creier și a fost operat. Medicii l-au avertizat că aceasta poate reapărea, iar termenul oferit de doctori a expirat deja. Vedeta spune însă că nu are probleme de sănătate, chiar dacă nu a urmat ca la carte sfaturile primite.

Chiar dacă se simte bine după operația făcută la Viena, Mircea Solcanu a rămas cu sechele grave după intervenția chirurgicală de înlăturare a tumorii. Vedeta ne-a povestit în exclusivitate că este aproape surd. ”Potrivit statisticilor, trebuia să se termine și efectul operației, ea îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă sau necesitatea unei alte operații. A trecut termenul, nu am nicio problemă, în afară de pierderea auzului total la o ureche și 70% la cealaltă, adică sunt aproape surd. De șapte ani, verile mi le petrec pe plajă, cu beri și oameni buni, deci nicio opreliște”, ne-a declarat vedeta.

Mircea Solcanu a ramas cu sechele serioase, dupa operatia pe creier
Mircea Solcanu a ramas cu sechele serioase, dupa operatia pe creier

Trăiește din pensia de handicap

Chiar dacă rin târg s-a auzit că ar avea un magazin și chiar ar fi administrat o plajă, Mircea Solcanu spune că nu are niciun venit în plus, față de pensia de handicap de 880 de lei și este nevoit în fiecare lună să apeleze la mama lui, care are o pensie cam de același nivel.

Cu toate acestea, Mircea Solcanu este student la Actorie în Constanța, dar nu prea se vede distribuit în vreun rol. ”Sincer, abia aștept să termin facultatea. Nu neapărat ca să joc pe scenă sau în filme, ci doar ca să văd ce alte surprize mai are viața pentru mine. Facultatea asta a fost și un fel de penitență, în care am învățat nespus de multe lucruri. Până acum am trecut prin ”Moromeții”, ”Livada cu vișini”, Cehov, Caragiale sau Gorki. Nu mă văd în niciun rol. Cred că niște regizori sau directori de casting ar trebui să vadă asta. Sunt foarte sever în ceea ce mă privește și, sincer, nu mă văd, uneori doar mă mai ascult”, ne-a mai declarat vedeta.

Uitat de prietenii din Capitală

Mircea Solcanu se pare că a fost dat uitării de prietenii săi din București. I-au rămas aproape doar prietenii din copilărie, care se interesează de viața sa. În rest, l-au uitat cu toții. Inclusiv fostul său coleg de emisiune, celebrul Cabral, cu care a recunoscut că nu a mai vorbit niciodată de atunci, de când a fost dat afară.

”Vorbe bune are numai Dumnezeu. Țin legătura cu câteva persoane cu care am lucrat. Prietenii adevărați mă bucur că nu există doar în cărți. Cine sunt ei? Prietenii care au rămas prieteni și care m-au așteptat cuminți, tăcuți și decenți să vin acasă. Sunt acei oameni care au fost prieteni cu mine înainte să fiu chiar la Radio, adică de pe la 15 ani, iar joi am împlinit 45. Eram curios cine își amintește, mai nimeni. Dar, pentru mine, contează mai mult cei care contează și care, culmea, își și amintesc, deoarece ei pentru mine sunt aproape totul. Cu Cabral nu am mai vorbit, niciodată”, ne-a mai spus vedeta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...