Ce pățești dacă dormi pe canapea. Ce spun oamenii de știință

Andreea Bisinicu 22.10.2020, 16:23
Ce pățești dacă dormi pe canapea. Ce spun oamenii de știință

Ce pățești dacă dormi pe canapea. Ce spun oamenii de știință. Pe lângă durerile insuportabile de spate, dormitul pe canapea ne afectează mai mult decât crezi. Ce spun specialiștii.

Ce pățești dacă dormi pe canapea. Avantaje

Ce pățești dacă dormi pe canapea? Cred că toți ne-am pus întrebarea asta, la un moment dat. Fie că vii obosit de la serviciu sau nu ai un pat matrimonial în apartament, sau doar ațipești, la un film, când ești în vizită la vreun prieten, dormitul pe canapea nu este benefic pentru organism.

Te scapă de insomnie

Chiar dacă pare confortabil pe moment, când îți găsești poziția, ghemuit printre perne, dacă dormi pe canapea te vei trezi cu dureri îngrozitoare de spate. Mai mult, pe termen lung acest obicei îți poate afecta coloana.

Un avantaj al dormitului pe canapea este că faptul că te „vindecă” de insomnie. Persoanele care au probleme cu somnul, pe timpul nopții, pot încerca să adoarmă pe canapea. Specialiștii spun că dacă schimbăm locul de dormit, îi dăm creierului o schimbare de perspectivă.

Dormi mai liniștit când ești răcit

Un alt avantaj al dormitului pe canapea este că te ajută să treci mai repede peste răceală. Da, ai citit bine. Atunci când ești răcit și ai simptome precum tuse, febră sau frisoane, indicat este să dormi cu capul situat mai sus decât restul corpului.

De aceea este recomandat să dormi pe canapea, atunci când nu te simți în apele tale. Însă, nu uita că există posibilitatea ca, atunci când transpiri, canapeaua să rețină umezeală, față de salteaua patului.

Chiar daca pare confortabil, dormitul pe canapea ne afecteaza sanatatea
Chiar daca pare confortabil, dormitul pe canapea ne afecteaza sanatatea

Ce pățești dacă dormi pe canapea. Dezavantaje

Dureri de spate

Chiar dacă poate părea confortabil, reține faptul că toate canapele au fost făcute pentru a te relaxa pe ele, în poziție verticală, nu orizontală.

Cu alte cuvinte, au fost făcute pentru a sta cu prietenii sau familia în sufragerie, să vă uitați la televizor sau să primiți musafiri, nu să vă culcați precum ați fi în dormitor.

Există pericole reale pentru sănătatea voastră, precum durerile de spate sau de picioare. Dacă te trezești și simți că nu te poți apleca, atunci e clar că trebuie să schimbi poziția, canapeaua sau locul de dormit. Pe termen lung, asta poate duce la probleme serioase de coloană.

Dureri de picioare

Cu siguranță vi s-a întâmplat să vă treziți dimineața și să simțiți furnicături în picioare sau să vă doară gambele. Asta se întâmplă deoarece canapele sunt făcute dintr-un material mult mai dur decât patul, care vă impiedică să vă odihniți.

În plus, picioarele noastre, de obicei, depășesc lungimea canapelei și de asta amorțesc și ne trezim noaptea, din somn, pe lângă faptul că le simțim reci, dimineața.

Durerile de spate și de coloana sunt doar doua dintre consecintele unui somn zbuciumat
Durerile de spate și de coloana sunt doar doua dintre consecintele unui somn zbuciumat

Ce pățești dacă dormi pe canapea. Sfaturi pentru a te odihni

Ai făcut o petrecere în pijamale? Prietenele au rămas la tine, peste noapte, și nu ai unde să le pui să doarmă? Dacă ai canapea extensibilă, atunci problema e rezolvată. Întinde-o ca pe un pat și încercați să puneți cearceafuri din bumbac, ca să nu alunece în timpul somnului, ne sfătuiesc cei de la clickpentrufemei.ro

Ce sfaturi avem, ca să dormi liniștit toată noaptea:

  • Dormi pe o parte, ca să nu te doară spatele
  • Folosește o pernă fermă, care să îți susțină cervicala
  • Nu mânca cu trei ore înainte să adormi
  • Lasă o lampă de veghe aprinsă, pe timpul nopții
  • Bea un ceai relaxant, de tei sau mușețel
Urmăriți Impact.ro și pe