Ce înseamnă hashtag și de ce este atât de des folosit acest termen

Stefan Daniel 10.07.2019, 15:17
Ce înseamnă hashtag și de ce este atât de des folosit acest termen

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă hashtag, semnul acela format din patru linii suprapuse pe care-l folosești mereu prin diversele postări de pe Facebook sau Instagram? Are mai multe semnificații și un rol important în limbajul tehnic al internetului. În absența lui, ți-ar fi mult mai greu să navighezi pe internet, dar e bine să știi semnificațiile acestui semn, ca să nu-l folosești greșit și lipsit de sens.

Ce înseamnă hashtag și de ce mulți îl folosesc greșit

Ce înseamnă hashtag și de ce este atât de des folosit acest termen
Protest #rezist

Semnul hashtag a ajuns aproape o modă pe internet și chiar și în realitate se fac unele referințe la el, fără să-l înțeleagă prea mulți. Mari dificultăți de înțelegere au, în special, persoanele trecute de 50 de ani, care nu prea sunt familiarizate cu mediul online și cu tehnologia.

Tot aceste persoane au devenit și cam reticente la astfel de însemne, în ultimii ani, din cauza propagandei extrem de dăunătoare a celor din PSD. Semnul hashtag sau „#” a ajuns să fie asociat cu anarhia, cu tinerii delicvenți, eventual drogați, dar nu e nimic mai fals.

Această ură pe care au căpătat-o mulți față de acel diez provine din faptul că protestele anti-PSD și anti-Guvern au fost organizate pe internet, pe Facebook, unde se folosește foarte frecvent hastagul – #rezist. La rândul lor, și protestatarii și-au asumat această etichetă și mai mult au denaturat semnificația protestului. Un protest care nu se face înțeles chiar și de o mică parte din oameni, încetează să mai fie protest.

Ce înseamnă hashtag, de fapt?

Ce înseamnă hashtag și de ce este atât de des folosit acest termen

Românii îi spun diez pentru că este foarte similar cu semnul utilizat în muzică, înaintea notelor muzicale de pe portative. Pe internet, semnul # nu are legătură cu muzica (asta dacă nu se intenționează a avea).

Hashtagul este un cuvânt sau o frază și e formată din semnul #, urmat de unul sau mai multe cuvinte care pot sau nu să aibă legătură între ele, dar desemnează un subiect. Pe internet, semnul # ajută rețelele sociale și motoarele de căutare precum Google, să ordoneze subiectele atunci când cineva este interesat de ele și le caută. A fost folosit pentru prima dată în 2007 și exact aceasta a fost intenția.

Nu înseamnă că până atunci n-a mai fost folosit în mediul digital. Dacă îți mai amintești, vechile telefoane mobile, cu taste fizice, aveau la bază un buton # și unul *. De regulă, tasta cu diez debloca sau bloca tastatura telefonului.

De asemenea, semnul diez mai semnifică, în limba engleză, și cuvântul „număr”.

Pe Instagram, fiecare imagine publicată are șanse mai mari să fie văzută de cât mai mulți utilizatori dacă descrii acea fotografie punând mai multe hashtaguri. Ele joacă rolul de cuvinte-cheie.

Urmăriți Impact.ro și pe