Ce fel de om era, de fapt, Andrei Gheorghe. Mărturia unui fost concurent de la emisiunea pe care a prezentat-o (Exclusiv)

Badea Violeta 08.12.2021, 08:03

Andrei Gheorghe a fost, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de radio și televiziune din România. În urmă cu trei ani, acesta se stingea din viață din cauza anumitor probleme cardiace. Un fost concurent de la emisiunea pe care Andrei Gheorghe a prezentat-o povestește cum era, de fapt, acesta în spatele camerelor de filmat.

Adevărul despre Andrei Gheorghe, din spatele camerelor TV

Andrei Gheorghe ar fi împlinit, pe data de 14 ianuarie, vârsta de 60 de ani. Din păcate, soarta a avut alte planuri pentru el.

Pe data de 19 martie 2018, omul de radio și televiziune a fost găsit fără suflare în locuința sa din Voluntari. Acesta suferise un stop cardio-respirator.

La trei ani de la tragedie, o fostă concurentă de la „Rătăciți în Panama” (Kanal D), show de supraviețuire pe care Andrei Gheorghe l-a prezentat, în anul 2009, a făcut dezvăluiri, în exclusivitate pentru Playtech.ro, despre regretatul om de televiziune.

Silvia Lăuneanu, cea care a ajuns până în finala competiției, povestește cum îi încuraja Andrei Gheorghe pe concurenți.

„Cu Andrei ne-am întâlnit în Bocas Del Toro. Acolo ne-a întâmpinat cu un zâmbet larg și ne-a spus câteva cuvinte, pe care nu le-am uitat niciodată: Să fiți pregătiți pentru cel mai dur concurs din viața voastră, dar și pentru cea mai frumoasă experiență pe care o veți trăi”, a declarat aceasta pentru sursa de mai sus.

Andrei Gheorghe la Rataciti in Panama

„Era implicat în tot”

Silvia Lăuneanu povestește cât de mult se implica Andrei Gheorghe în acest proiect. Ea și-a amintit și ce sfaturi le dădea acesta concurenților. Omul de radio și televiziune le recomanda concurenților să-și folosească mult și mintea, nu numai forța fizică.

„El îi învăța pe concurenți să-și folosească mult și mintea, nu numai forța fizică. Ne întâlneam cu Andrei pe plajă, unde se desfășurau probele. Întotdeauna, înainte de probe, ne încuraja, ne spunea să fim atenți la detalii sau glumea!

Era implicat în tot. Se vedea că trăia probele alături de noi. Râdea și plângea cu noi. Când nu mai puteai, găsea el o glumiță, ca să te ridici de la pământ și să continui concursul!”, a mai adăugat Silvia Lăuneanu.

Ce spunea Andrei Gheorghe despre acest proiect

Andrei Gheorghe era cunoscut pentru pasiunea pe care o punea în tot ceea ce făcea. Experiența de la „Rătăciți în Panama” a fost, după cum povestea chiar el, una complexă. Omul de radio și televiziune povestea ce a avut de înfruntat pe parcursul perioadei petrecute în Panama.

„Panama e un proiect de copilărie, e Jules Verne. Metaforic, m-aş fi oprit în Panama. A fost o aventură minunată. A fost oribil, horror, la toate limitele la care ai fost supus vreodată. A fost ca-n armată. A fost când mori de somn, când te dor genunchii, când te lasă capul, când te lasă nervii, totul…

Am trecut pe la poalele vulcanului, am trecut prin „hai să bem rom şi să-i bârfim pe băştinaşii ăştia puturoşi…” şi-am trecut prin „ce frumoasă e cultura, vreau să mă afund în ea…” În toată perioada aia a fost o dramă experimentală, nesfârşită, a fiecărei fracţiuni de secundă”, îi spunea Andrei Gheorghe jurnalistului Mihnea Măruță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...