Ce faci dacă ai zgâriat aragazul. Soluţia e chiar la tine în bucătărie, e tare

Ioana Bucur 31.01.2022, 09:47
Ce faci dacă ai zgâriat aragazul. Soluţia e chiar la tine în bucătărie, e tare

Electrocasnicele din oțel inoxidabil dau un aer de eleganță oricărei bucătării, însă știm foarte bine că sunt foarte greu de curățat. Cele mai mult produse, prezentate ca fiind speciale pentru acest tip de suprafață, lasă urme. Dacă ne confruntăm cu pete încăpățânate, apare teama zgârieturilor. Însă ne facem prea multe griji, neștiind că există o soluție pentru aproape orice problemă. Află ce trebuie să faci dacă ai zgâriat aragazul. Nu, nu e cazul să cauți altul nou, aliatul secret este deja la tine în casă.

Ai zgâriat aragazul? Iată cum se rezolvă

Gătitul poate fi o activitate relaxantă. De la pregătirea mesei pentru cei dragi, cu preparatele lor preferate, până la experimente culinare reușite sau nu, nu ai cum să te plictisești „pe câmpul de luptă”. Lucrurile se schimbă, însă, în momentul în care trebuie să facem curățenie.

Gunoiul se strânge și se aruncă imediat, norocoșii au mașini de spălat vase pe care trebuie doar să le încarce și să apese pe butonul de start, însă nu s-a inventat, până acum, un dispozitiv ce să ne facă cuptorul și aragazul să arate ca noi.

Pentru că arată bine și domină acest segment de piață, mulți aleg electrocasnice din oțel inoxidabil, fără să își dea seama că este una dintre cele mai pretențioase suprafețe când vine vorba de curățat. Nu putem folosi orice produs și chiar și cele create special mai lasă urme inestetice.

Un alt dezavantaj este acela că se zgârie destul de ușor. Dacă ți se întâmplă, nu ai niciun motiv de supărare, există o soluție ieftină, simplă și pe care, cel mai probabil, o ai deja în casă. Nu ai nevoie decât de două ingrediente: o lămâie și bicarbonat de sodiu.

Ce faci dacă ai zgâriat aragazul

Ce trebuie să faci

În primul rând, trebuie să lucrăm pe o suprafață curată, așa că șterge cu simț de răspundere aragazul, folosind săpun lichid și apă. Apoi, cu un burete curat și umed, clătește bine zona.

Amestecă o cană de oțet cu două căni de apă. Umezește o cârpă curată în amestecul de oțet și apă și șterge suprafața aragazului. Așteaptă în jur de două minute, apoi repetă acest ultim pas.

Acum urmează estomparea zgârieturilor. Se face un amestec din bicarbonat de sodiu și suc de lămâie ce se aplică, folosind o cârpă uscată, pe aragaz. Lustruiește bine suprafața pe care sunt urmele pe care le vrei șterse și usucă apoi cu o lavetă curată, uscată și moale. Zgârieturile n-or să dispară complet, însă vor fi mai puțin vizibile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...