A pus oţet peste coaja de portocală şi a descoperit cel mai tare truc de curăţenie. O să faci şi tu aşa

Ioana Bucur 28.01.2022, 17:32
A pus oţet peste coaja de portocală şi a descoperit cel mai tare truc de curăţenie. O să faci şi tu aşa

S-a tot scris despre bicarbonatul de sodiu ca fiind asul din mâneca gospodinelor, când vine vorba despre îngrijirea casei, însă nu este singurul. O combinație simplă, pentru care este nevoie de două ingrediente ce probabil există oricând în casele românilor, câștigă tot mai mulți „fani”. Află ce se întâmplă dacă pui oțet peste coaja de portocală și cum se poate folosi soluția obținută în timpul curățeniei.

Cum îți poți curăța casa cu oțet și coajă de portocală

Portocala – fruct bogat în vitamina C, aromă senzațională pentru prăjituri, aliat de nădejde în timpul curățeniei când face echipă cu oțetul. Mirosul ei este asociat de mulți dintre noi cu zilele sărbătorilor de iarnă, mai ales cu Crăciunul. Câteva bucăți din coaja ei puse la fiert într-un vas cu apă și puțină scorțisoară vor parfuma întreaga casă și vor elimina mirosul neplăcut lăsat în urma gătitului.

Dar aceasta nu este singura utilizare a cojilor de portocală. Ele pot deveni aliatul preferat al celor care caută să înlocuiască produsele chimice de pe rafturile magazinelor cu variante naturale, mult mai ieftine, dar la fel de eficiente.

Așa cum am spus și înainte, combinația câștigătoare când vine vorba despre igienizarea suprafețelor din locuință este cea formată din oțet și coajă de portocală. Veți avea nevoie de un borcan destul de mare, umplut pe jumătate cu o soluție din părți egale de apă și oțet în care se vor pune cojile de portocală (trucul funcționează la fel de bine cu coaja de la orice tip de citrice – lămâi, grepfrut etc). Se pune capacul și se lasă o săptămână. După cele șapte zile, substanța obținută se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se poate folosi cu încredere în timpul curățeniei.

A pus oţet peste coaja de portocală şi a descoperit cel mai tare truc de curăţenie

Ce se întâmplă dacă pui oţet peste o felie de pâine

Un alt truc ce ar trebuie adăugat în arsenalul oricărei gospodine are ca ingredient principal tot oțetul. Gătim, clătim vasele, răzuim resturile de mâncare de pe farfurii, înainte să le spălăm. Unde? În chiuveta din bucătărie! Toate lumea știe că, vrem nu vrem, trebuie să desfundăm și să igienizăm cumva scurgerea pentru a nu ne trezi cu ea înfundată sau cu un miros neplăcut care acaperează întreaga încăpere.

Soluția este simplă. Se toarnă în chiuvetă o ceașcă de oțet amestecat cu bicarbonat de sodiu. Așteptați câteva minute, apoi lăsați robinetul să curgă și scurgerea se va desfunda imediat.

Pentru un alt truc, chiar mai simplu, dar la care puțini s-ar gândi, veți avea nevoie de o felie de pâine peste care s-au stropit câteva picături de oțet. Pâinea se pune în coșul de gunoi și se lasă peste noapte. A doua zi, orice miros neplăcut va fi eliminat.

Urmăriți Impact.ro și pe