A amestecat cola cu oţet şi bicarbonat de sodiu. Soluţia rezultată face minuni în gospodărie

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 29.01.2022, 13:20
A amestecat cola cu oţet şi bicarbonat de sodiu. Soluţia rezultată face minuni în gospodărie

O persoană a amestecat cola cu oţet şi bicarbonat de sodiu și a obținut o soluție ce face minuni în gospodărie. Această combinație dintre cele trei ingrediente ieftine ajută la curățarea cu ușurință a oalelor, tigăilor și ustensilelor de bucătărie ce s-au înnegrit în timp, dar și la îndepărtarea ruginii sau a petelor de pe haine ori de pe gresie. Iată cum se procedează.

Cum obții o soluție de curățare din cola, oțet și bicarbonat de sodiu

Soluția de curățare ce acționează precum un degresant puternic se poate obține din: 100 de mililitri de oțet alb, o doză de cola, două linguri de bicarbonat de sodiu. Petru cel mai bun rezultat, aceste trei ingrediente au nevoie de câteva ajutoare la fel de ieftine. Mai exact: 200 de grame de săpun de rufe și două căni de apă.

Mai întâi, se zgârie săpunul sau se dă pe o răzătoare și se pune într-o oală. Apoi, se adaugă cele două linguri de bicarbonat de sodiu, doza de cola, cele două căni de apă și oțetul alb. Se pune pe aragaz la foc mic și amestecă foarte bine. Când soluția începe să fiarbă se stinge flacăra și se lasă degresantul la răcit.

Apoi, se toarnă soluția în câteva recipiente cum ar fi câteva caserole mici și se lasă la solidificat. Aceasta va lăsa un fel de zer ce trebuie să fie scos și aruncat.

A amestecat cola cu otet si bicarbonat de sodiu
Solutia din cola cu otet si bicarbonat de sodiu, un degresant ieftinsi eficient

Cum se folosește soluția de curățare din cola, oțet și bicarbonat de sodiu

Ulterior, modul de folosire a soluției de curățare din cola, oțet și bicarbonat de sodiu este cât se poate de simplu. Se umezește un burete cu puțină apă și se freacă amestecul solid cu el, ca și când acesta ar fi un săpun obișnuit.

Apoi se freacă toate suprafețele murdare – de la tigăi și oale, până la cuptorul ruginit sau hainele cu pete dificile. Datorită acidului carbonic și fosforic ce se găsesc în Cola, acest săpun degresant să fie extrem de util și pentru albirea gresiei din baie sau bucătărie.

Alt ingredient aparent banal, folosit pentru îndepărtarea petelor

Un alt ingredient aparent banal, pe care nu multe persoane s-ar gândi să-l folosească pentru a curăța pete, este perfect pentru îndepărtarea lor. În combinație cu apă și cuburi de gheață, laptele poate fi soluția mult dorită împotriva petelor galbene de pe hainele albe.

O altă variantă pentru ca hainele albe să devină din nou impecabile este folosirea unui amestec din zeama de la două lămâi și o lingură de sare. Lichidul rezultat se toarnă într-un lighean cu apă caldă, în care hainele se lasă la înmuiat timp de aproximativ două ore. Apoi, hainele au nevoie doar de o clătire și o uscare la soare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...