Ce faci ca şniţelul să fie gustos şi a doua zi. Doar aşa nu vei mai mânca unul uscat

Ioana Bucur 25.03.2022, 16:40
Ce faci ca şniţelul să fie gustos şi a doua zi. Doar aşa nu vei mai mânca unul uscat

Mâncat cu poftă de românii mici și mari, este gustos și ușor de preparat, ideal pentru familiile în care se gătește o dată la două sau trei zile. Poate fi mâncat ca fel principal, poate fi pus în sandwichuri, poate fi adăugat cu succes și în salate. Ca să ne bucurăm de același gust delicios și aceeași textură crocantă pe care le are imediat după ce îl luăm de pe foc, trebuie să scoatem din mânecă un „as” nelipsit din arsenalul gospodinelor. Află trucul simplu ce face ca şniţelul să fie gustos şi a doua zi.

Ce faci ca şniţelul să fie gustos şi a doua zi

Secretul unui șnițel gustos și crocant chiar și a doua zi după ce a fost preparat nu are legătură nu modul în care este depozitat, ci cu alegerea ingredientelor potrivite.

Este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, fiind în topul preferințelor celor mai mulți români, de la mic la mare. Este un preparat versatil, putând fi „îmbunătățit” după preferințele fiecăruia, dar și destul de ușor de făcut, la îndemâna celor care nu au prea multă experiență în bucătărie.

Acum aproape două decenii, Cătălin Scărlătescu, îndrăgitul jurat al show-ului culinar „Chefi la cuțite” de la Antena 1, descoperea o rețetă fabuloasă, ce ar fi putut să îl transforme în milionar, spune el, în glumă.

Totul s-a întâmplat când un client al terasei la care lucra a fost nemulțumit de mâncarea primită și a cerut o altă porție.

„În 2003, înnebunise lumea cu crochetele de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a povestit chef Cătălin Scărlătescu.

Ce faci ca snitelul sa fie gustos si a doua zi. Doar asa nu vei mai manca unul uscat

Trucul ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal

Știm prea bine că în momentul în care începem să facem snițele, nu ne putem opri la doar câteva bucăți și ne alegem, la final, cu un platou plin. Oricât de bune ar fi, niciodată nu le putem mânca pe toate, ceea ce înseamnă că își câștigă un loc de cinste în meniul zilelor ce urmează.

Dacă vrei ca şniţelul să fie gustos şi a doua zi, trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Cea mai importantă este carnea. Pentru snițel se recomandă pulpele, pentru că sunt mai fragede.

Laptele poate înmuia carnea pentru șnițel și îi oferă o textură suculentă, chiar și a doua zi. Se toarnă o cană de lapte de vacă, se adaugă piperul negru și puțină sare, se amestecă bine și se lasă carnea la marinat cel puțin patru ore sau peste noapte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...