Ce au primit invitații care au intrat în biserică la înmormântarea lui Mihai Șora. Gestul făcut de soția filosofului EXCLUSIV

Badea Violeta, Alexandru Catalan 28.02.2023, 14:08

Filosoful și eseistul român Mihai Șora este condus pe ultimul drum marți, pe data de 28 februarie. Acesta este înmormântat, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din București. Impact.ro are primele imagini de la Biserica Albă din Capitală, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit. Familia și toți cei dragi au venit să-și ia rămas bun. Iată ce au primit invitații. Gestul făcut de soția regretatului filosof a emoționat pe toată lumea!

Mihai Șora, condus pe ultimul drum. Familia și apropiații îşi iau adio de la marele filosof

Zeci de oameni îl conduc marți, 28 februarie, pe ultimul drum pe filosoful și eseistul român Mihai Șora. Acesta este înmormântat în Cimitirul Bellu din București

Mihai Șora a încetat din viață sâmbătă, pe data de 25 februarie, la vârsta de 106 de ani. Acesta a fost unul din întemeietorii Grupului pentru Dialog Social. Datorită lui ne putem lăuda cu colecția „Biblioteca pentru toți”.

La Biserica Albă din Capitală, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit, toți cei care l-au cunoscut pe marele filosof i-au putut aduce un ultim omagiu.

Printre numele importante ale României care au venit să-și ia rămas bun de la Mihai Șora se numără: fosta politiciană Mona Muscă, consilierul prezidențial Sergiu Nistor și primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Am ținut să fiu prezentă pentru că în urma cu ceva ani, 30 la număr, am fost mult timp de aceeași parte a străzii, în Alianța Civică. Iar orele petrecute împreună și gândurile schimbate nu le voi putea uita niciodată. Am vorbit cu el ultima data acum doi ani la moartea soțului meu, când el și soția sa au vrut să fie alaturi de mine!”, a spus, în exclusivitate pentru Impact.ro, Mona Muscă.

„Mihai Sora a primit distincția supremă a statului român, Steaua României, în 2016, la împlinirea a 100 de ani. Cutuma spune că valoarea omului trebuie recunoscuta în viața. Am adus din partea șefului statului o coroană de flori. Cei doi s-au cunoscut și au vorbit de mai multe ori!”, ne-a declarat Sergiu Nistor.

„Mihai Sora a fost timișorean de origine și am discutat de mai multe ori pe internet despre legăturile sale cu orașul natal. Așa că acum la despărțirea de el am simțit nevoia că în numele timișorenilor să-i aducem un altfel de omagiu!”, a spus și edilul Timișoarei pentru sursa citată.

Citește și Mihai Șora este înmormântat astăzi. Mesajul emoționant transmis de soție!

Gestul facut de sotia lui Mihai Sora
Gestul facut de sotia lui Mihai Sora

Cei prezenți au primit copii după ultimele desene ale lui Mihai Șora

La ceremonie au fost prezenți și lideri ai USR, precum Voiculescu și Bulai, ambii parlamentari. De asemenea, Ana Blandiana, Constantin Bălăceanu Stolnici și Teodor Paleologu i-au adus un ultim omagiu regretatului filosof.

Impact.ro a suprins imagini și cu soția lui Mihai Șora. Măcinată de suferință, Luiza Palanciuc a înmânat invitaților copii după ultimele desene ale marelui filosof. Gestul acesteia a stârnit multă emoție în rândul celor prezenți la tristul eveniment.

Citește și Alimentul la care Mihai Șora renunțase de ani buni. Obiceiurile pe care le avea celebrul filosof!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...