Mihai Șora este înmormântat astăzi. Mesajul emoționant transmis de soție VIDEO

Beatrice Dumitru 28.02.2023, 10:47
Mihai Șora este înmormântat astăzi. Mesajul emoționant transmis de soție VIDEO

Filosoful și eseistul român Mihai Șora s-a stins din viață în decursul zilei de sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 106 ani și va fi înmormânat, astăzi, la Cimitirul Bellu din București. Soția omului de cultură a transmis un mesaj emoționant pe pagina de socializare, alături de o imagine cu biserica unde va avea loc slujba.

Ce mesaj a transmis soția lui Mihai Șora în ziua înmormântării filosofului

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Mihai Şora a fost depus luni, 27 februarie, la ora 21.00, la Biserica Albă din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii și discipolii i-au putut aduce aduce un ultim omagiu, a transmis Academia Română, a cărui membru a fost filosoful din 2012.

Mihai Șora va fi înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală. Slujba religioasă va avea loc, începând cu ora 13:00, la Biserica Albă, iar de la ora 14:30 va avea loc ceremonia de înhumare. Soția marelui filosof, Luiza Palanciuc, a transmis un mesaj emoționant pe pagina de socializare chiar în ziua înmormântării.

Mihai Șora este înmormântat astăzi. Mesajul emoționant transmis de soție
Mihai Șora a murit la vârsta de 106 ani.

Așa arată Biserica inimii tale: încă mai plouă, dar nu e frig – ori poate nu mai simt eu frigul acum, când știu că ești liniștit, că ai văzut atâția oameni dragi care au trecut să te salute și să spună o rugăciune. Din stradă bate lumina unui bec, iar, dacă mă uit cu atenție și socotesc cum ești așezat în Casa Domnului, văd că ea bate chiar peste tine.
Să-i porți în gând pe părinții Mihail, Florian și Silviu: erau atât de emoționați în timpul slujbei!”, a scris Luiza Palanciuc alptir de o fotografie cu biserica în care este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al filosofului.

Mihai Șora, în Top 50 al celor mai vârstnice personalități din lume

Mihai Șora s-a născut la Ianova, Remetea Mare, județul Timiș, în timpul Austro-Ungariei. A fost al doilea fiu al preotului Meletie Șora și al Anei Șora. El a prins monarhia, comunismul și, după 1989, democrația.

La 30 iunie 2021, Mihai Șora a intrat în top 50 cele mai în vârstă personalități ale lumii, iar numele acestuia figura pe List of living centenarians pe locul 24, în ziua decesului. Informația a fost dezvăluită la acea vreme chiar de Mihai Șora, într-o postare pe pagina sa de Facebook. În top, acesta era prezentat ca eseist și filozof român.

Înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani, în septembrie 2016, Mihai Şora a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, alături de Neagu Djuvara, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler. „Sunt foarte mişcat şi mulţumesc din tot sufletul pentru această decoraţie”, afirma atunci filosoful.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...