Ce au descoperit românii la graniţă într-un camion! Poliţiştii au crezut că nu văd bine

Ana Anitoiu, Narcisa Tomulescu 23.05.2021, 14:28
Ce au descoperit românii la graniţă într-un camion! Poliţiştii au crezut că nu văd bine

Polițiștii de frontieră din Borș au avut parte de o mare surpriză, sâmbătă, când au controlat un camion ce urma să treacă granița cu Ungaria. O simplă efectuare a formalităților s-a transformat într-o descoperire importantă.

Ce au descoperit românii la graniţă într-un camion

Mai exact, sâmbătă, în jurul orei 14:00, polițiștii de frontieră au verificat un automarfar înmatriculat în Turcia ce se îndrepta către Ungaria. Potrivit documentelor de însoţire a mărfii, el transporta materiale electrice pe ruta Turcia – Franţa.

Însă, la verificare, polițiștii au descoperit că în camion se aflau ascunși 30 de cetăţeni străini care intenționau să treacă ilegal granița cu Ungaria. Aceștia au fost duși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, pentru cercetări.

Ce au descoperit romanii la granita intr-un camion! Politistii au crezut ca nu vad bine
Uniforma Politiei de Frontiera

Ce au aflat polițiștii

După primele verificări efectuate în acest caz, poliţiştii de frontieră au aflat că persoanele care s-au ascuns în acel camion încercând să ajungă în Ungaria sunt cetăţeni din Siria şi Irak. În automarfar au fost găsiți adulți, dar și copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 34 de ani.

În prezent, poliţiştii de frontieră din Borș fac cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracțională în acest caz și pentru a dispune măsurile legale ce se impun.

Descoperire similară, anul trecut

Anul trecut, o descoperire similară a fost făcută de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, după ce au verificat un camion condus de un cetățean turc. Agenții au găsit atunci 48 de cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina care încercau să iasă ilegal din țară. Un detaliu i-a determinat pe agenți să facă o verificare mai amănunțită.

”În data de 31.07.2020, în jurul orei  02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz cu semiremorca marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mărfuri diverse, având ca destinaţie Franţa.

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, iar colegii noştri au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, aceştia au descoperit în compartimentul marfă, ascunse în spatele unor cutii, 48 de persoane, din care 38 de bărbaţi, cinci femei şi cinci minori. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, a comunicat atunci Poliția.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...