Ce au descoperit oamenii legii, în blocul din Timișoara în care au murit doi copii și o femeie. Ce s-a folost, de fapt, la deratizare

Raluca Juncu 19.11.2019, 11:12
Ce au descoperit oamenii legii, în blocul din Timișoara în care au murit doi copii și o femeie. Ce s-a folost, de fapt, la deratizare

Au apărut noi date cu privire la tragedia de la Timișoara în care doi copii, împreună cu mama lor și-au pierdut viața după ce în blocul în care locuiau s-a efectuat o deratizare. Dar cum se numește substanța care a curmat viața unor oameni și care i-a iunternat pe alți 20 în spital?
Trei persoane și-au pierdut viața și alți aproximativ 20 au fost internați în spital, după ce în blocul în care locuiau s-a realizat o deratizare, unde s-a folosit o substanță toxică.

Insecticid ucigaș, în blocuri de locuințe

Reprezentanţii ISU Timiş au anunţat ieri că au depistat prezenţa unei substanţe neurotoxice la etajele trei şi patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârşitul săptămânii trecute s-a făcut o acţiune de dezinsecţie şi deratizare. Ulterior au fost evacuaţi locatarii tuturor celor 200 de apartamente din clădire, transmite mediafax.ro.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au confirmat astăzi, în mod oficial substanța care a ucis trei oameni.
„În procesul de deratizare a fost folosit un insecticid denumit «Delicia – GASTOXIN», ce conţine în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială”, au transmis aceștia, potrivit libertarea.ro.

Delicia gastoxin este o substanță extrem de toxică, care acționează pe bază de fosfură de aluminiu. Acest insecticid este mortal în caz de înghițire sau de inhalare.

Delicia – Gastoxin este numele insecticidului cu care s-a efectuat deratizarea. Foto: Digi24.ro
Delicia – Gastoxin este numele insecticidului cu care s-a efectuat deratizarea. Foto: Digi24.ro

Fosfura de aluminiu este un pesticid ieftin, disponibil pe piață în forme variate, de la tablete, praf sau granule. Substanța este utilizată, de regulă, în industria prelucrării cerealelor, pentru combaterea rozătoarelor din depozitele de cereale.

Fosfura de aluminiu afectează inima, plămânii, ficatul și rinichii. Există trei posibilități prin care un om poate lua contact cu toxicitatea acestei substanțe și anume: prin ingerare, prin inhalare, prin absorbție la nivelul pielii sau prin pătrunderea substanței prin leziuni.
Intoxicația se manifestă prin aritmii cardiace, acidoza, hipotensiune, edem pulmonar, amețeli, stări de greață, vomitat, ataxie, amorțeli, probleme digestive, cefalee, slăbiciune musculară, convulsii.

În această dimineață, oamenii legii l-au arestat pentru 24 de ore pe patronul firmei de deratizare, fiind acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

 

Urmăriți Impact.ro și pe