Caz șocant în Timișoara! Doi copii și o femeie au murit, după o deratizare în bloc

Diana Radu / 18.11.2019, 15:30
Caz șocant în Timișoara! Doi copii și o femeie au murit, după o deratizare în bloc

Doi copii și o femeie din Timișoara și-au pierdut viața după ce în blocul în care locuiau a fost efectuată o deratizare. De asemenea, alte patru persoane se află în stare gravă la spital au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău.

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce în bloc a fost făcută deratizare

Trei oameni și-au pierdut viața din cauza unei deratizări
Trei oameni și-au pierdut viața din cauza unei deratizări

Deratizarea în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie, iar în urma acesteia doi copii în vârstă de 3 ani, respectiv 9 ani și mama unuia dintre ei (28 de ani), și-au pierdut viața. În plus, alte persoane care locuiau în bloc au ajuns la spital acuzând simptome grave. După ce au constatat că toate aceste persoane locuiau în același bloc, angajații spitalului au sesizat, luni dimineață, Direcția de Sănătate Publică. De asemenea, o anchetă a fost declanșată și de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

„Femeia a ajuns la noi astăzi (luni – n.r.), în stop cardio-respirator. Femeia era mama copilului de 3 ani, care a murit în weekend. Și soțul femeii a ajuns la noi, dar el este în stare bună. Am sesizat DSP, pentru că este vorba de o situație neobișnuită. Cel mai probabil, astăzi vor ajunge la spital și ceilalți locatari, în urma sesizării pe care noi am făcut-o la autorități”, a declarat Doina Poenaru, medic primar UPU Timiș.

Ceea ce este și mai ciudat este că nimeni nu știa nimic de această deratizare. O locatară a declarat că nu au fost anunțați în legătură cu faptul că urmează să se facă deratizarea, deși, de obicei erau anunțați.

”Nu a fost anunţată deratizarea, pe noi ne anunţă, avem afiş în interior la geam şi pe fiecare palier e pus pentru că trebuie să fim acasă când se face. Nu a fost niciun anunţ”, a subliniat ea.

Femeia a spus că este foarte speriată şi că se va duce să îşi facă analizele medicale. Nu o să mai stau aici. Aem duşuri comune, pot fi mulţi virusi. Sper să aflăm adevăratul motiv”, a adăugat ea. 

Toți locatarii blocului au fost transportați la urgențe. DSP a prelevat probe de apă și se așteaptă rezultatele

Toți locuitorii blocului au fost evacuați până se stabilește cu exactitate cauza care a dus la decesul celor doi copii și al femeii
Toți locuitorii blocului au fost evacuați până se stabilește cu exactitate cauza care a dus la decesul celor doi copii și al femeii

Direcția de Sănătate Publică (DSP), a prelevat probe de apă și a a chemat reprezentantul firmei de deratizare pentru a se stabili ce substanțe au fost folosite la deratizare. Toți locatarii din bloc au fost evacuați, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Locatarii au fost transportaţi cu microbuze de la ISU şi cu ambulanţe de prim ajutor la Unitatea de Primiri Urgenţe. E vorba despre aproximativ 30-35 de persoane la acest moment.

„Dacă vor refuza şi se vor întoarce o fac pe propria răspundere. Recomandarea e să se ducă la spital, nu cred că s-a pus problema să se întoarcă. Doar dacă se exclude un anumit risc toxic asupra lor. Dar asta după ce se termină investigaţia”, a spus Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI