Ce vor să le facă autoritățile călătorilor din transportul public care nu se spală. Măsuri radicale

Diana Radu 18.11.2019, 16:48
Ce vor să le facă autoritățile călătorilor din transportul public care nu se spală. Măsuri radicale

Oamenii certați cu apa și cu săpunul ar putea fi dați jos din autobuze. Soluția vine de la primarul Constanței, Decebal Făgădău, în contextul în care în oraș s-au înregistrat peste 100 de cazuri de hepatită, în doar câteva luni.

Măsuri radicale pentru călătorii din transportul public care nu se spală

Autoritățile din Constanța împreună cu primarul orașului caută soluții prin care călătorii care nu se spală să fie dați jos din autobuz. Măsura drastică, care i-a bucurat pe mulți, este cea mai bună variantă pentru a-i proteja pe ceilalți călători de boli și infecții, spune edilul din Constanța.

”Împreună cu Poliția Locală am avut discuții și sper să găsim formula legală prin care să oprim autobuzul și să îi dăm jos pe cei care nu se spală. Știm foarte bine că există unele trasee și unele intervale orare în care oamenii de bună credință terbuie să-i suporte pe cei certați cu igiena. Vrem să intervenim a nu face din autobuzele noastre un focar de infecție pentru călători”, a declarat Decebal Făgădău, primarul din Constanța.

Călătorii care nu se spală ar putea fi dați joși din mijloacele de transport în comun. Ce spune primarul Constanței?
Călătorii care nu se spală ar putea fi dați joși din mijloacele de transport în comun. Ce spune primarul Constanței?

Primarul din Constanța: ”Analizăm absolut toate implicațiile”

Edilul din Constanța a subliniat faptul că nu vrea să jignească pe nimeni, dar trebuiesc luate măsuri pentru a-i proteja pe constănțenii care circulă cu mijloacele de transport în comun.

”Căutăm și analizăm absolut toate implicațiile, pentru că ea este o acțiune bună, corectă,pe care noi nu o facem din dorința de a insulta sau batjocori pe cineva, ci din dorința de a-i proteja pe ceilalți participanți, călători din mijloacele de transport în comun”, a mai spus Făgădău.

În acest sens, primarul face apel către părinți să aibă grijă de igiena copiilor, mai ales a celor care folosesc autobuzele: ”Fac apel la părinți și la copii să crească igiena, mai ales în cazul celor care folosesc mijloacele de transport în comun”.

Urmăriți Impact.ro și pe