Ce au descoperit americanii în România. „Este o comoară ascunsă”

Diana Radu 18.05.2020, 19:51
Ce au descoperit americanii în România. „Este o comoară ascunsă”

Un cuplu de amricani a rămas blocat în Românai din cauza restricțiilor de zbor impuse de pandemie. Astfel, au avut mai mult timp decât și-au propus pentru a se plimba pe meleagurile noastre. În urma șederei prelungite, americanii au ajuns la concluzia că România este „o comoară ascunsă”.

România prin ochii unui cuplu de americani: „o bijuterie ascunsă”

Jamie Leibert şi partenera sa Sandra Zinovyev au ajuns în România în noiembrie 2019. Cuplul plecase într-un tur al țărilor europene și după țara noastră mai uramau și altele, însă pandemia i-a forțat pe vizitatori să rămână la noi în țară. Cei doi au stat în oraşul montan Breaza, la aproximativ o oră de Bucureşti, unde au avut şansa să descopere mâncarea şi ospitalitatea locală. Astfel, au avut timp să descopere pe îndelete peisajele.

„Nu ştiam la ce să ne aşteptăm când am venit în România. De obicei, americanii nu vizitează România. După şederea noastră aici, credem că Romania este o comoara ascunsă! Oamenii au fost extrem de primitori. Mulţi vorbesc engleză, dar chiar şi cei care nu vorbesc engleza sunt foarte ospitalieri. Vecinii ne aduc adesea mâncăruri pe care nu le-am mâncat niciodata. Cel mai mult ne-a placut cozonacul”, a povestit Jamie Leibert, potrivit Adevărul.

americani, pandemie, romania
Jamie Leibert şi partenera sa Sandra Zinovyev. Sursă foto: Adevărul

Cei doi americani au mai dezvăluit că mama Sandrei este originară din România, însă aceasta a imigrat acum 40 de ani, pe vremea comuniștior. Așadar, Sandra are încă o parte din familie aici, precum și un apartament neocupat în Breaza. Cât timp au stat la noi în țară tinerii au vizitat Castelul Bran şi Vulcanii Noroioși. De asemenea, aceștia au mai spus că România este o țară ieftină în comparație cu SUA.

„Recomandăm punerea României pe lista locurilor de vizitat. Este foarte sigură ţara şi o destinaţie bună pentru persoanele care ar dori să se retragă într-un loc mai puţin costisitor decât Statele Unite. Limba este similară cu spaniola şi nu este foarte dificil de înăţat”, au spus cei doi.

Urmăriți Impact.ro și pe