Cât costă, de fapt, un labrador cu pedigree în România

Daria Petrescu 15.05.2020, 18:54
Cât costă, de fapt, un labrador cu pedigree în România

Labradorul Retriever este o rasă de câini originară din Canada. Acest patruped era folosit de pescari la prinderea și scoaterea peștelui din apă pe uscat. Asta pentru că, labradorul este o rasă de câini cărora le place să se scalde în apă și să înoate. Puțini sunt însă, cât costă un astefl de câine cu pedigree, în România. Chiar dacă suma nu este deloc mică, acești patrupezi sunt extrem de apreciați și preferați de către iubitorii de animale.

Cât costă un Labrador cu pedigree în România

După cum și spune numele „retriever” este și un câine de aport. Asrfel că, un pui Labrador calitate deosebita-pedigree, ajunge să coste până la 700 de euro, pe OLX.

Labradorul Retriever își are originile în provincia Newfoundland din Canada, fiind un câine de aport. De aemenea, mai târziu, după antrenarea acestuia a fost folosit și pentru vânătoare.

Pescarii îl foloseau pentru aducerea spre țărm a plaselor în care era prins peștele. Labradorul Retriever a ajuns pentru prima dată în Europa, în Anglia. Acest lucru, la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind adus de vasele pescărești portugheze.

Conform altei teorii, această rasă a fost adusă cu mult înainte în Portugalia. Teoria este întărită și de faptul că „labrador” în limba portugheză înseamnă „muncitorul câmpului, al pământului”

Un pui labrador trebuie să fie plimbat foarte des pe afară
Un pui labrador trebuie să fie plimbat foarte des pe afară

Datorită acestor calități, numeroși aristrocrați au deținut exemplare din această rasă. Printre primii posesori din Anglia, de Labrador, s-a numărat și colonelul Peter Hawker, mai târziu prin anii 1860 un număr mare de aristrocrați dețineau astfel de câini devenind rapid preferatul iubitorilor de animale.

Datorită aptitudinilor remarcabile de mare înotător, dar și pentru faptul că era descurcăreț în diverese medii, sunt mari câștigători la probele de aport și la probele de câini utilitari.  Labradorul Retriever a fost recunoscut ca rasă de Asociația Chinologică Britanică în anul 1903.

Ce trebuie să știi dacă îți cumperi un Labrador

Trebuie să fii conștient de faptul că acești câini sunt de talie mare și au nevoie, fie de un spațiu mare interior, fie un mediu exterior în care să alerge și să își întrețină activitățile.

Un pui labrador trebuie să fie plimbat foarte des pe afară, excepție dacă câinele tău va locui la țară sau are ieșire către mediul exterior.

Este foarte trist atunci când auzi un deținător al unui câine că se chinuie să îi indeplineasc toate nevoie catelusului lui.

Dacă ai pe cineva care poate să stea cu cățelușul tău când tu ești plecat, ține cont că asta o să fie condiție pe termen lung, până labradorul se maturizează.

Urmăriți Impact.ro și pe