EXCLUSIV

Cazul Caracal. Familia și avocatul Luizei Melencu resping varianta că fiica lor ar trăi în Turcia, așa cum spune Gheorghe Dincă: „Sunt doar invenții de-ale lui”/ Exclusiv

Alexandru Catalan 20.08.2022, 16:00
Cazul Caracal. Familia și avocatul Luizei Melencu resping varianta că fiica lor ar trăi în Turcia, așa cum spune Gheorghe Dincă: „Sunt doar invenții de-ale lui”/ Exclusiv

Familia Luizei Melencu și avocata acesteia, Carmen Obârșanu, susțin că ultimele declarații ale lui Gheorghe Dincă, cel supranumit „Monstrul din Caracal”, de numele căruia este legată soarta a două tinere românce dispărute de cel puțin trei ani, sunt „doar o cacealma”.

Ce spun familia și avocatul Luizei Melencu despre noile afirmații făcute de Gheorghe Dincă

„Afirmația cum că fetele, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, sunt în Turcia este doar o cacealma. O cacealma concepută de cei din spatele lui Dincă pentru a trage de timp și a duce în derizoriu un caz ce a cutremurat o țară întreagă!”, a declarat avocatul Carmen Obârșanu pentru IMPACT.RO.

Ea susține că asemenea fraze sunt rostite de acuzatul Gheorghe Dincă de aproape doi ani în sala de judecată, acolo unde publicul nu are acces.

„Nu e prima dată când Dincă strigă sau spune tot felul de lucruri ce nu pot fi dovedite. Povestea asta cu Turcia ne-o aruncă în față încă de când a început procesul, de aproape doi ani. Chiar și așa, când am încercat să aflăm mai mult, a tăcut mâlc! Sunt doar invenții de-ale lui!”, adaugă aceeași avocată.

Ea spune că a discutat cu mama Luizei Melencu la scurt timp după ce Dincă a făcut ultimele afirmații, la jumătatea lunii august, la scurt timp după ce instanța a decis să amâne pronunțarea sentinței în dosarul său.

„Nici familia Luizei nu crede așa ceva. Deși îi simt pe bieții oameni cum că în adâncul sufletului lor încă mai trag unele mici speranțe că-și vor găsi fata în viață. Pe de altă parte, pentru Luiza Melencu nu s-a eliberat vreun certificate constatator de deces, așa cum s-a întâmplat în cazul celeilalte fete, Alexandra Măceșanu. Știți cum se spune, speranța moare ultima! Dar e greu, foarte greu să fii de acord cu spusele lui Gheorghe Dincă, care realizează că trebuie să facă cât mai multe pentru a scăpa de acuzațiile grele ce i se aduc în acest dosar!”, a mai spus Carmen Obârșanu.

Cazul Caracal. Familia si avocatul Luizei Melencu resping varianta ca fiica lor ar trai in Turcia, asa cum spune Gheorghe Dinca „Sunt doar inventii de-ale lui” Exclusiv
Gheorghe Dincă poate fi sigur că nu va avea parte de o condamnare maximă din cauza vârstei sale înaintate

„Tot ce s-a întâmplat este un viol”

Gheorghe Dincă este arestat și învinuit de nu mai puțin de opt capete de acuzare în dosarul deschis pe numele său, legat de dispariția Luizei Melencu, de 18 ani și a Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, în vara anului 2019. El e acuzat printre altele de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane și de minori, dar și de viol.

„Am două capete de acuzare, sunt acuzat de două omoruri, de două profanări de cadavre, de două traficări de persoane, de două violuri. Din tot ce s-a întâmplat, tot ce s-a întâmplat este un viol. Pentru că persoana respectivă, care i-am plătit… pe Alexandra. Este adevărat. Pentru că m-a scos din minți și n-a vrut nici să restituie banii și nici să presteze… treaba a degenerat și atunci am luat-o cu forța. Recunosc, și indiferent ce ar fi, asta așa s-a întâmplat, înțelegeți?”, a spus recent Gheorghe Dincă pentru gândul.ro.

El a lăsat să se înțeleagă că cele două sunt în viață și că ar fi părăsit de ceva vreme România pentru Turcia.

„Sunt plecate în Turcia, duse de cineva, luate cu forța amândouă. Treaba, totul este mai detaliat și trebuie povestit în amănunt ca să aibă înțeles și să se vadă cum s-a petrecut, nu așa. Acest Buță Ștefan care le-a răpit de la mine (n.r. cel care le-ar fi dus în Turcia să se prostitueze). Un tip din București. Am fost bătut și am fost neboit să iau asupra mea și am acceptat… mi-au zis… câte persoane ai omorât? Numai astea două? Și în timpul bătăii am zis nu două, două sunt îngropate de mine în curte. După aceea s-a declanșat nebunia să caute cu excavatorul și nu s-a găsit niciun os uman. Credeți-mă, alea sunt făcături”, a mai spus Dincă pentru aceeași sursă.

Tribunalul Olt este așteptat să-și anunțe decizia în Dosarul de la Caracal pe 9 septembrie, dar există multe voci specializate care susțin că nici la acea dată nu va avea loc pronunțarea, așa cum s-a întâmplat deja și la jumătatea lunii august.

Urmăriți Impact.ro și pe