Final de proces pentru Gheorghe Dincă. Ce pedeapsă poate primi în dosarul Caracal, după pronunțarea deciziei

Stan Filon 16.06.2022, 20:55
Final de proces pentru Gheorghe Dincă. Ce pedeapsă poate primi în dosarul Caracal, după pronunțarea deciziei

Procesul lui Gheorghe Dincă, cunoscut drept monstrul din Caracal, care a îngrozit o țară întreagă după ce a fost acuzat de procurori de răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, se pare că a ajuns la final! Astfel, bărbatul din Caracal și-ar putea afla sentința în primă instanță pe data de 12 august, după cum a anunțat chiar Tribunalul Olt, unde s-a desfășurat procesul penal.

Procesul lui Gheorghe Dincă a ajuns la final

Au trecut deja trei ani de când presa relata despre o răpire odioasă, urmată de o crimă înspăimântătoare. Alexandra Măceșanu, în vârstă de 15 ani, a fost răpită, însă a reușit cumva să sune la 112 și să ceară ajutor. A făcut-o chiar de mai multe ori, însă ajutorul nu a venit niciodată, deoarece autoritățile nu au fost capabile să o găsească, indiferent de câte detalii le-ar fi oferit fata. După ore întregi în care au bâjbâit aiurea, oamenii legii au ajuns la poarta presupusului răpitor, unde au luat o pauză de câteva ore, deoarece nu aveau mandat de percheziție. Ei bine, se pare că în tot acest timp, Gheorghe Dincă ar fi ucis-o pe Alexandra Măceșanu și i-ar fi ars trupul. Cel puțin așa susțin procurorii care l-au pus sub acuzare. Opinia publică a fost înfuriată de neputința autorităților.

S-a aflat mai apoi că Alexandra Măceșanu nu ar fi fost singura victimă a lui Gheorghe Dincă. Și Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în condiții similare, iar procurorii ar fi găsit dovezi care îl indică tot pe Dincă. Și în acest caz procurorii susțin că bărbatul a răpit-o pe fată, ar fi abuzat-o, apoi ar fi ucis-o și ar fi scăpat de trupul ei în același mod. I-ar fi ars corpul într-un butoi din spatele curții. Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a răpit, violat și ucis pe cele două fete, însă între timp și-a schimbat declarațiile și le-a spus judecătorilor în timpul audierilor să-l condamne pentru orice, însă nu pentru crimă, deoarece nu le-a ucis pe cele două fete.

Final de proces pentru Gheorghe Dinca
Final de proces pentru Gheorghe Dinca

Avocatul lui Gheorghe Dincă spune despre clientul său că este vinovat de crimă și cere pedeapsa maximă

Joi, procesul în care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre a ajuns la final, iar procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Aceasta este pedeapsa maximă la care poate fi condamnat, ținând cont că are 69 de ani. Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a cerut o condamnare la 12 ani de închisoare.

Chiar și avocatul din oficiu care-l reprezintă pe Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său, arătând că „din probele aflate la dosar rezultă că el le-a omorât pe cele două fete”. O altă ciudățenie din acest dosar sunt declarațiile depuse la dosar ale familiilor celor două fete.

Acestea au cerut achitarea lui Ghoerghe Dincă pentru cele două infracţiuni de omor. Familiile celor două fete speră ca în acest fel certificatele de deces ale celor fete să fie anulate, iar căutările tinerelor să fie astfel reluate. Cele două mame susțin că fetele lor nu sunt moarte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...