Caz unic în Bacău: un bătrân dispărut s-a întors acasă după 30 de ani. Familia îi ținuse slujbe de pomenire. Unde a spus că fusese

Cristian Cojocaru 05.09.2021, 12:56
Caz unic în Bacău: un bătrân dispărut s-a întors acasă după 30 de ani. Familia îi ținuse slujbe de pomenire. Unde a spus că fusese

Familia unui bătrân dat dispărut a avut șocul familiei după ce bărbatul a apărut acasă după 30 de ani. Cazul unic a avut loc în Bacău, iar bătrânul nu își mai amintește nimic.

Un bătrân dispărut a apărut după trei decenii

O familie din Bacău a avut parte de șocul vieții după ce, trei decenii mai târziu a apărut la ușa lor bărbatul pe care nu îl mai considerau în viață. În vârstă de 93 de ani, Vasile le-a spus membrilor familiei că nu își poate aminti nimic din ceea ce s-a petrecut cu el. Cu atât mai mult, bărbatul nonagenar nu îi mai recunoaște pe cei dragi însă, după toți acești ani, a reușit să găsească drumul înapoi spre casă.

După 30 de ani, a revenit acasă, una dintre rude afirmând că ”nu-mi venea să cred, era de domeniul fantasticului”. Toți cei apropiați îl credeau mort, făcând tradițiile de pomenire în toți acești ani, astfel că șocul a fost și mai mare. Vasile a dispărut de acasă în anul 1991, la doar puțin peste un an de la Revoluția din 1989.

La acea vreme, bărbatul era negustor de vite, iar într-o zi a plecat fără să se mai întoarcă. Cei care îl cunosc pe bărbat au spus că acesta obișnuia să plece de-acasă cu zilele, însă de fiecare dată se întorcea, până când nu a mai apărut. La rândul lor, la acea vreme, oamenii legii l-au căutat însă fără rezultat.

Anii trecând familia s-a obișnuit deja cu gândul că bărbatul nu mai este ținând slujbe de pomenire. Acestea au luat sfârșit în momentul în care Vasile a apărut din senin la poarta casei. Potrivit ETV Bacău, bărbatul era confuz, nefiind sigur care este poarta casei sale. Totuși, bătrânul avea un aspect îngrijit.

bătrân dispărut
Batranul nu isi mai aminteste ce s-a intamplat

Nu își mai amintește nimic

Cei apropiați l-au întrebat unde s-a aflat în tot acest timp însă bătrânul le-a răspuns că a fost acasă.

„Hai la poartă că socrul tău e la poartă, nu-mi venea să cred, era ceva de domeniul fantasticului. L-am cunoscut din prima. Arată bine. Ori o venit singur că are bilet de Ploieşti, ori stând în gară i s-o fi făcut milă şi l-o adus acasă după adresa din buletin, or familia la care a stat”, a povestit nora bărbatului.

Bărbatul la rândul său era conștient de faptul că are copii, afirmând că ”am 90 și ceva de ani. Am copii. Nu i-am văzut că nu am mai fost acasă”. Membrii familiei au cerut acum sprijinul autorităților pentru a afla ceea ce s-a întâmplat cu bătrânul în toți acești ani în care nimeni nu a știut nimic de el. Totodată, camerele de supraveghere ale gării din Bacău l-au surprins pe acesta venind singur cu trenul. Patru tineri au fost cei care l-au adus acasă pe bărbat.

“O spus că o lucrat vreo 14 persoane şi că patronul nu l-a plătit. A zis că dacă era mai tânăr i-ar fi arătat el lui. Când l-am întrebat unde, a zis că tot la Buhoci”, a mai spus nora bărbatului.

Urmăriți Impact.ro și pe