Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator. Cântărețul, dus în stare gravă la spital

Redacția IMPACT 13.05.2019, 22:46
Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator. Cântărețul, dus în stare gravă la spital

Celebrul cântăreț Mihai Constantinescu a suferit luni seară un stop cardio-respirator, spun surse apropiate artistului. În vârstă de 73 de ani, el a fost trasportat în stare gravă la Spitalul de Urență Floreasca din Capitală. Medicii au încercat să îl resusciteze.

Potrivit Digi 24, doctorii nu au prezentat deocamdată date despre starea sa. Problemele de sănătate l-au obligat pe cântăreț să renunțe la activitate temporar. Soția artistului a fost cea care a chemat salvarea după ce și-a găsit soțul în stare de inconștiență.

UPDATE 23.00 – Mihai Constantinescu se află în secția Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Doctorii spun că starea sa rămâne gravă și sunt rezervați în privința evoluției sale.

În martie, Mihai Constantinescu a anulat mai multe concerte. A explicat atunci că aceste probleme îl obligă să renunțe.

Mihai Constantinescu, mai multe probleme de sănătate

Mihai Constantinescu a suferit o intervenție pe cord în anul 2017. În 2007, doctorii îi montaseră valve biologice.

În urmă cu două luni, Mihai Constantinescu a fost transportat la un spital după ce a acuzat probleme respiratorii. A fost afectat și de tensiunea oscilantă.

Apropiații spun că Mihai Constantinescu suferă de mai mulți ani de cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii.

De la „Lumea copiilor”, la „Maria” și „Iubiți și câinii vagabonzi”

Cu o carieră îndelungată, Mihai Constantinescu este cunoscut pentru cântecele dedicate copiilor, extrem de îndrăgite și după 1989.

Mihai Constantinescu s-a născut la 4 ianuarie 1946 în București. A făcut parte  din corul de copii al Radiodifuziunii iar din 1964 a intrat în grupul „Mondial”. A mai cântat în trupa lui Petre Magdin.

În 1973, absolvea Institutul de Educație Fizică și Sport, la un an după ce terminase Școala Populară de Artă.

După Revoluție, Mihai Constantinescu a continuat să lanseze piese extrem de populare. Este celebră colaborarea sa cu Anastasia Lazariuc, alături de care a interpretat unul dintre șlagărele foarte îndrăgite în perioada post-decembristă, „Maria”.

În 1999 a lasat „Iubiți și câinii vagabonzi”. În 2003, piese scrise de Mihai Constantinescu se regăsesc în dublul albul lansat de Anastasia Lazariuc.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe