BREAKING

Caz șocant în Parlamentul României. A venit la un interviu de angajare cu o țigară rulată manual. Polițiștii au reținut-o imediat

Gabriela del Pupo 17.05.2023, 16:26
Caz șocant în Parlamentul României. A venit la un interviu de angajare cu o țigară rulată manual. Polițiștii au reținut-o imediat

Astăzi, la prânz, un incident mai puțin obișnuit a avut loc în Parlamentul României. O tânără care ar fi venit să se angajeze a aruncat un pachet de țigări cu o țigară rulată manual în tomberon chiar înainte de a intra la punctul de control. Pentru că a fost surprinsă de agenții de la pază, existând suspiciunea că țigara conținea marijuana, fiind ridicată și confiscată. Între timp, a fost alertată și poliția. Femeia a fost condusă la Secția 17 pentru a fi interogată cu privire la incident.

Tigara va fi expertizată de polițiști

Femeia riscă amendă sau chiar închisoare pentru această tentativă. În România, consumul de marijuana nu este incriminat de Legea 143/2000, însă deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

„La data de 17 mai 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituție publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar fi avut asupra sa o țigară, confecționată manual.

Persoana a fost condusă la sediul secției în vederea continuării verificărilor, urmând ca țigara să fie expertizată.”, transmite Poliția Capitalei.

Camera Deputatilor ar urma sa voteze miercuri legea consumatorului vulnerabil
Camera Deputatilor ar urma sa voteze miercuri legea consumatorului vulnerabil

Chiar și politicienii ar putea fi controlați după ultimele incidente

Nu este primul incident de acest fel din ultimele săptămâni, după ce, în timpul protestului AUR de săptămâna trecută, o altă tânără ar fi încercat să intre în Parlament cu 4 gloanțe. Aceasta este șefa Organizației de Tineret AUR și a justificat gestul său spunând că gloanțele erau un suvenir de la o tragere. Acestea nu ar fi conținut materale explozibile, susțin reprezentanții partidului. Totuși, mai mulți parlamentari cer controale mai aspre și chiar controlarea zilnică a politicienilor care lucrează în clădirea Casei Poporului. În cazul de astăzi, un punct de vedere a venit și din partea Camerei Deputaților.

„Confirmam ca astazi, 17 mai, la punctul de acces A3S2 din Palatul Parlamentului s-a prezentat o persoana care a fost oprită, suspectându-se ca deținea substanțe interzise. Aceasta nu a trecut de punctul de control și, conform procedurilor legale, a fost condusa la Sectia 17 de Politie.”, se arată într-o reacție venită de la camera Deputaților.

Vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...