Caz cu COVID-19 la o școală din București. Cursurile au fost suspendate. Cum urmează să se desfășoare orele

Mirabela Vasile 17.09.2020, 12:33
Caz cu COVID-19 la o școală din București. Cursurile au fost suspendate. Cum urmează să se desfășoare orele

Au apărut primele probleme după începerea noului an școlar. Se pare că orele de curs propriu-zis la școală au fost suspendate pentru elevii dintr-o școală din București. Astfel, școlarii Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” au fost amânate, după ce un copil s-a infectat cu coronavirus.

Cursurile s-au mutat în mediul online

„Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a dispus în această după-amiază (miercuri după-amiază – n.r) mutarea în sistem online a activităţilor de învăţare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Naţional , ca urmare a testării pozitive la SARS-COV 2 a unuia dintre cursanţi”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Caz de coronavirus intr-o scoala din Bucuresti
Caz de coronavirus intr-o scoala din Bucuresti

Totodată sala de clasă a fost dezinfectată și toată instituția va fi supusă la acel proces la sfârșit de săptămână.

”La apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”

Totodată, Primăria Sectorului 4 anunţă că, împreună cu DSP şi Primăria Capitalei, a dispus măsuri de carantinare
instituţionalizată pentru 34 de muncitori străini, ce lucrau pe un şantier, după ce trei colegi ai acestora au fost
testaţi pozitiv la coronavirus.

Cum este structurat noul an școlar

Semestrul I este cuprins între 14 septembrie 2020 şi 29 ianuarie 2021, iar semestrul al II-lea între 8 februarie şi 18 iunie 2021.

Vacanţele elevilor sunt programate astfel: vacanţa intrasemestrială pentru învăţământ preşcolar şi primar între 26 octombrie – 1 noiembrie 2020, vacanţa de iarnă între 23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, vacanţa intersemestrială între 30 ianuarie – 7 februarie 2021.

Vacanţa de primăvară va fi cuprinsă între 2 – 11 aprilie (Paştele Catolic) şi între 30 aprilie – 9 mai (Paştele Ortodox).

Prin excepţie de la prevederile anterior menţionate, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 4 iunie 2021.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ au stabilit unul dintre cele 3 scenarii a fost rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI