Câți lei costă pepenii de Dăbulenii în piețele din România. Prețul a crescut simțitor

Mihnea Tălău 05.07.2023, 12:09
Câți lei costă pepenii de Dăbulenii în piețele din România. Prețul a crescut simțitor

Așteptați de multă lume, pepenii de Dăbuleni și-au făcut loc pe tarabele din piețe. Numai că elanul cumpărătorilor a fost estompat de prețurile usturătoare la care sunt vânduți. Românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar decât în anii trecuți. Spre exemplu, în Brașov, marfa de import din supermarketuri este mai ieftină.

Cât au ajuns să coste pepenii de Dăbuleni

Față de pepenii din import, aduși din Grecia sau Turcia, cei de Dăbuleni sunt mai scumpi. Cu toate acestea, oamenii spun că preferă să plătească mai mult. Românii nu vor să cumpere pepeni aduși de peste hotare, care de multe ori nu niciun gust, potrivit bizbrasov.ro.

Astfel, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunare între patru și cinci lei kilogramul, pentru pepenii verzi, în piețele din Brașov. Cei galbeni sunt și mai scumpi. Un kilogram ajunge la prețul de șapte lei.

Potrivit serviciului care gestionează activitatea din cele cinci piețe agro-alimentare începând din luna iulie, brașovenii pot cumpăra pepeni de proveniență garantată din județul Dolj, respectiv producători din orașul Dăbuleni și comuna Sadova a aceluiași județ, aceștia fiind atent verificați înainte de a ajunge cu marfa în piețe.

Prețul la care se vând pepenii de Dăbuleni. Au apărut deja în piețe

Mafia din piețe pusă pe fugă

Odată cu intrarea în vigoare a regulamentului privind piețele, în iunie 2022, inspectorii de la piețe au verificat cu atenție fiecare producător, de la documente la proveniența produselor, și au făcut controale inclusiv pe terenurile de pe care aceștia declarau că își obțin marfa, în localitățile de unde proveneau aceștia. Au fost verificați, pe teren, producătorii din județele Brașov, Dolj și Buzău.

Astfel, Primăria Brașov spune că unii producători au fost eliminați din piețe, in timp ce alții au refuzat să își mai aducă marfa în piețele din municipiu.

„Alţi 4-5 comercianţi urmează să fie îndepărtaţi. Inspectorii Serviciului de Administrare Pieţe au reuşit să documenteze modul în care aceştia cumpără produse din piaţa en-gros şi le comercializează în pieţele braşovene pe baza certificatelor de producător”, au mai declarat reprezentanții Primăriei Brașov, potrivit Fanatik.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...