Cât costă pepenii de Dăbuleni în piață. Prețurile te vor surprinde

Corina Oprea 24.06.2023, 16:17
Cât costă pepenii de Dăbuleni în piață. Prețurile te vor surprinde

A început sezonul pepenilor verzi! Cele mai iubite fructele ale momentului, pepenii de Dăbuleni, au apărut pe piețe și se vând ca pâinea caldă. Vezi ce preț au stabilit producătorii anul acesta și cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să mănânci fructe direct de la mama lor, din orașul celebru pentru asemenea culturi.

Cât costă celebrul pepene de Dăbuleni

A venit sezonul cald și, odată cu el, și dorința de a consuma tot mai multe fructe și legume. Printre favoritele acestui sezon se numără pepenele verde, o alegere perfectă pentru zilele toride. Pe lângă faptul că este delicios, este și foarte sănătos și aduce o mulțime de beneficii organismului.

Printre favoritele tipuri ale românilor este pepenele de Dăbuleni, de care au auzit chiar și străinii. A apărut deja pe piețe și mulți și-ar dori să știe cu cât se vinde acum, la început de sezon.

Producătorii au ieșit deja pe cu marfa la tarabe, însă cu două săptămâni mai târziu decât anul trecut. Din cauza temperaturilor prea scăzute și a fenomenelor extreme precum grindina, fructele s-au copt ceva mai greu și au avut nevoie de multă îngrijire.

“Anul trecut, cu două săptămâni am cules mai din timp, dar anul acesta vremea nu ne-a ajutat”, a declarat un producător pentru Digi24.

Prețul anul acesta nu îi mulțumește deloc pe agricultorii care spun că au muncit mult pentru a avea o producție bună. Pentru că țări precum Turcia sau Grecia vin cu un preț mic pentru a lua fața producătorilor români, kilogramul nu depășește 4-5 lei în piețe, în timp ce la en-gros se vinde chiar și cu 2.5 lei.

“Da, din Turcia și Grecia, de unde aduc ei. Lasă prețul, iar noi scădem după ei, că nu avem ce să facem.
Producător: E foarte dulce, culoarea cum se vede, mai puțin prețul, să vedem cum facem cu angrosiștii, că toți cer marfă bună pe bani puțini.”, a explicat un producător pentru aceeași sursă.

Cât de sănătos e pepenele verde

Pepenele verde este bogat în apă și are un conținut caloric scăzut, ceea ce îl face o alegere ideală pentru hidratare și menținerea greutății corporale. Cea mai mare parte a pepenelui verde este formată din apă, ajutând la combaterea deshidratării și la menținerea unui nivel optim de hidratare în timpul verii.

De asemenea, consumul de pepene verde poate fi benefic pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate, deoarece oferă senzația de sațietate, dar fără a adăuga un număr mare de calorii. Mai mult, consumul regulat de pepene verde poate consolida sistemul imunitar.

Un alt motiv pentru care pepenele verde este considerat un aliment sănătos este conținutul său ridicat de vitamina C și antioxidanți. Vitamina C este esențială pentru sistemul imunitar și ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. De asemenea, antioxidanții din pepenele verde, cum ar fi licopenul, pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și a unor tipuri de cancer.

Urmăriți Impact.ro și pe