Câţi bani primesc jucătorii din naţionala Italiei pentru câştigarea trofeului EURO 2020. Suma e una surprinzătoare

Andrei Cezar 13.07.2021, 12:24
Câţi bani primesc jucătorii din naţionala Italiei pentru câştigarea trofeului EURO 2020. Suma e una surprinzătoare

Italia este campioana Europei la fotbal. După un meci dificil în fața selcționatei Angliei, Squadra Azzurra a reușit să îi învingă pe elevii lui Gareth Southgate la loviturile de departajare (1-1, 3-2 d.l.d.). Pe lângă mult râvnitul trofeu, fotbaliștii italieni au fost recompensați și cu o sumă importantă de bani.

Câţi bani primesc jucătorii din naţionala Italiei pentru câştigarea trofeului EURO 2020

Bucuria câștigării unui trofeu atât de important este de neprețuit. Totuși, în urma performanțelor sale, chipa Italiei va obține și o sumă de bani consistentă din partea UEFA. Fiecare jucător al campioanei Europei va fi recompensat cu 250.000 de euro, potrivit publicației spaniole Marca.

Federația Italiană de Fotbal a primit din partea UEFA uriașa sumă de 99.25 milioane de euro, iar fiecare fobalist al naționalei lui Roberto Mancini va primi 250.000 de euro.

În situația în care ”azzurri” s-ar fi oprit în semifinală, ar fi fost recompensați cu 150.000 de euro de jucător. Iar dacă nu depășeau sferturile, fiecare jucător italian ar fi primit 80.000 de euro.

Jucătorii englezi, care au pierdut finala contra Italiei și ocupă astfel locul 2, vor primi 200.000 de euro fiecare. Se pare însă că elevii lui Southgate nu vor păstra niciun cent din suma primită, banii urmând a fi donați.

Cati bani primesc jucatorii Italiei pentru castigarea Campionatului European
Cati bani primesc jucatorii Italiei pentru castigarea Campionatului European

Italia câștigă din nou trofeul european, după 53 de ani

Finala dintre Italia și Anglia a început spectaculos, iar la prima ocazie a englezilor, Luke Shaw a deschis scorul cu un șut imparabil la colțul scurt al porții apărte de Donnarumma în minutul 1 și 57 de secunde. Este cel mai repid gol dintr-o finală de Campionat European.

A urmat o bună bucată de meci cu un joc anost practicat de ambele formații, în care Italia a încercat prin combinații scurte să spargă blocajul format în fața porții lui Jordan Pickford. Nici după ieșirea de la cabine lucrurile nu s-au schimbat prea mult.

În minutul 67 însă, italienii reușesc egalarea prin golul înscris din doi metri de Bonucci, care a profitat de o minge trimisă în bară cu capul de coechipierul său Verratti.

După egalare, insularii au ieșit la joc, iar meciul a devenit mai spectaculos. După cele 90 de minute, tabela a rămas neschimbată. În prelungiri, s-au înregistrat câteva ocazii de ambele părți, însă niciuna dintre cele două finaliste nu a reușit să înscrie golul victoriei.

După fluierul final al lui Bjorn Kuipers au urmat loviturile de departajare, în freamătul celor 70.000 de spectatori prezenți pe Wembley, majoritatea covârșitoare englezi. Italia a câștigat grație inspirației lui Donnarumma care a reușit să apere doua dintre penalty-uri: cele ale lui Snacho și Saka, Rashford trimițând și el mingea în bară.

Este al doilea titlu european obținut de Squadra Azzura, după cel din 1968 (Italia – Iugoslavia 2 – 0).

Italienii sunt neînvinnși de 34 de meciuri, ultimul eșec al azzurrilor înregistrându-se septembrie 2018, contra Portugaliei.

Urmăriți Impact.ro și pe