De ce vor englezii rejucarea finalei de la EURO 2020. Deja s-au strâns zeci de mii de semnături

Andrei Cezar 13.07.2021, 09:56

Englezii demonstrează că nu știu să piardă. A doua zi după finala EURO 2020, câștigată de Italia în fața selecționatei Albionului la loviturile de departajare (1-1, 3-2 d.l.d), fanii englezi au inițiat o petiție și au început să strângă semnături pentru rejucarea partidei. Ei consideră că naționala lor a fost nedreptățită și îi acuză pe italieni de ”joc murdar”.

Englezii cer rejucarea finalei contra Italiei. Care este motivul

Italia s-a impus în finala contra Angliei la loviturile de departajare, după 1-1 la finalul celor 120 de minute. Cele două goluri din timpul regulamentar de joc au fost marcate de Luke Shaw în minutul 1 și 56 de secunde – cel mai rapid gol din istoria finalelor Campionatului European –  și Lorenzo Bonucci în minutul 67.

Executanții loviturilor de departajare:

Italia: Berardi – gol, Belotti – ratare, Bonucci – gol, Bernardeschi – gol, Jorginho – ratare

Anglia: Kane – gol, Maguire – gol, Rashford – ratare, Sancho – ratare, Saka – ratare

Italia aduce trofeul acasă după o pauză de 53 de ani.

Desfășurarea partidei i-a nemulțumit însă pe mulți dintre englezi. Și nu neapărat din punct de vedere al jocului practicat de elevii lui Gareth Southgate, ci din perspectiva faulturilor pe care le-au făcut italienii. În prim-plan este chiar căpitanul Squadrei Azzurra, Giorgio Chiellini, care în minutul 90+6 l-a faultat pe Bukayo Saka printr-o tragere mai energică de tricou.

„Meciul disputat pe 11 iulie 2021 nu a fost corect deloc. Italienii au primit doar cartonaș galben atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe niște sclavi. Toate aceste împingeri, trageri și lovituri au fost permise pentru ca Italia să câștige?

Sunt, cu siguranță, decizii părtinitoare. Italia ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu pentru jocul său, iar meciul să fie rejucat cu un arbitru corect. Nu a fost corect deloc”, a scris cel care a lansat una dintre petiții pe site-ul change.org.

Interesant este faptul că petiția lansată de fanul englez, supărat pe stilul de joc al italienilor, are deja strânse peste 25.000 de semnături.

Petitie a englezilor pentru rejucarea finalei cu Italia
Petitie a englezilor pentru rejucarea finalei cu Italia

Petiție lansată după penalty-ul obținut de Sterling în semifinala Anglia – Danemarca

Aceasta nu este singura petiție de rejucare a unei partide la EURO 2020. Au mai fost formulate și după meciurile Franța – Elveția (3-3, 4-5 d.l.d), când portarul elvețienilor Yann Sommer a fost acuzat de francezi că nu a rămas măcar cu unul dintre picioare pe linia porții.

De asemenea și după Anglia – Danemarca (1-1, 2-1 d.p), atunci când englezii au beneficiat de un penalty pe care arbitrul Daneil Makkelie l-a acordat foarte ușor la căderea lui Sterling în careu, în prima repriză a prelungirilor a fost inițiată o astfel de petiție.

Așa cum s-a întâplat în toate cazurile enunțate mai sus, cel mai probabil nici după finala Campionatului European UEFA nu va ține cont de petițiile semnate.

Urmăriți Impact.ro și pe