Câți bani a câștigat Simona Halep după ce a jucat în „sferturi” la Madrid. Pe loc în clasamentul WTA se află jucătoarea din România

Sorin Barbu 04.05.2022, 17:13
Câți bani a câștigat Simona Halep după ce a jucat în „sferturi” la Madrid. Pe loc în clasamentul WTA se află jucătoarea din România

Simona Halep a jucat superb la Madrid până la duelul din sferturi unde a fost învinsă în două seturi de Ons Jabeur. Jucătoarea din România a primit pentru cele trei victorii din Spania un cec de 169.650 de euro. Cele 215 puncte WTA nu au ajutat-o să urce în clasamentul mondial.

Simona Halep a câștigat aproape 170.000 de euro la Madrid

Simona Halep a fost foarte lăudată după primele trei partide ale turneului de la Madrid. Zhang Shuai, Paula Badosa și Cori Gauff nu au avut nicio șansă în fața ei, dar marșul triumfal, fără niciun set pierdut, s-a oprit în „sferturi” în duelul cu Once Jabeur. Jucătoarea noastră a pierdut în două seturi și a dat cu racheta de pământ, furioasă că nu-i iese jocul.

„M-am simţit foarte bine aici, la Madrid. Nu este niciodată uşor să joci împotriva Simonei, este o mare campioană, fostă numărul 1 mondial, campioană de Grand Slam. Dar am fost mai bună, mai agresivă de această dată, am fost fizic mult mai bine pe teren, scurtele m-au ajutat foarte mult azi, am câştigat multe puncte, sunt foarte fericită cu atitudinea avută azi.

Sper să continui cu acest nivel. Visul meu este să câştig titlul, aici, la Madrid, startul de sezon a fost un pic dificil, dar acum mă simt mult mai bine, mai încrezătoare, nu este niciodată uşor să câştigi multe meciuri. Am jucat grozav pe zgură, sper să continui în acest fel până la finală şi, de ce nu, să ridic trofeul aici”, a declarat jucătoarea din Tunisia.

Duelul dintre cele două jucătoare a durat doar o oră și nouă minute, iar jocul lui Ons Jabeur a fost foarte lăudat. „Ons en fuego” (n.r. „Ons în flăcări”) au scris oficialii de la WTA, notând faptul că Jabeur a reușit o „performanță remarcabilă pentru a intra în careul de ași”.

Simona Halep a câștigat pentru calificarea în sferturile competiției 169.650 de euro, dar și 215 puncte WTA. Jucătoarea din România a rămas pe locul 21 în clasamentul mondial, dar există riscul să coboare în acest top. Amanda Anisimova, Jil Teichamn, Ekaterina Alexandrova, Anhelina Kalinina și Sara Sorribes Tormo sunt jucătoarele care o pot depăși. Pentru asta, una dintre cele 5 jucătoare trebuie să câștige turneul de la Madrid.

Urmăriți Impact.ro și pe