VIDEO

Simona Halep, învinsă de Ons Jabeur în „sferturi” la Madrid. De ce a dat cu racheta de pământ și ce i-a transmis rivalei la finalul partidei

Sorin Barbu 04.05.2022, 14:15
Simona Halep, învinsă de Ons Jabeur în „sferturi” la Madrid. De ce a dat cu racheta de pământ și ce i-a transmis rivalei la finalul partidei

Simona Halep nu a avut forță să se califice în semifinalele turneului de la Madrid. După ce primele trei meciuri ale competiției din Spania le-a câștigat fără să piardă un set, în confruntarea cu Ons Jabeur a fost de nerecunoscut. A pierdut în două seturi, 3-6, 2-6, un meci în care a greșit destul de mult și în care a dat de două ori cu racheta de pământ și s-a ales cu avertisment din partea arbitrului de scaun. La finalul partidei și-a felicitat adversara și i-a spus: „Poți să câștigi acest turneu”. Meciul a durat o oră și nouă minute.

Simona Halep – Ons Jabeur 3-6, 2-6

Game Jabeur 2-6. Jucătoarea din Tunisia a reușit o nouă prestație solidă și s-a impus și în ultimul game. Jucătoarea din Constanța a pierdut în două seturi duelul din sferturile turneului de la Madrid.

Break Jabeur 2-5. Halep a condus, dar rivala a câștigat patru puncte consecutive și s-a impus. Un nou break

Game Jabeur 2-4. Halep s-a enervat și a dat cu racheta de pământ și a primit un avertisment din partea arbitrului din scaun. Jucătoarea din România a pierdut din nou. Acest game a găzduit și unul dintre cele mai spectaculoase momente.

 

Game Jabeur 2-3. Nu este o zi bună pentru Halep, Ons Jabeur este mai agresivă și mai inspirată și a câștigat primul break din setul doi.

Game Jabeur 2-2. Cele două jucătoare merg umăr lângă umăr și au reușit să-și câștige serviciul.

Game Halep 2-1. Halep joacă mai rapid și câștigă.

Game Jabeur 1-1.  Jucătoarea din Tunisia luptă cu încrâncenare să egalează în setul doi.

Game Halep 1-0. Halep începe foarte decisă acest set și își valorifică serviciul.

A început setul doi cu Simona Halep la serviciu.

Game Jabeur 3-6. Disputa a fost echilibrată, iar cele două jucătoare au fost mult timp la egalitate. Ons Jabeur a închis setul cu o lovitură foarte frumoasă. Este primul set pierdut de Halep la Madrid. S-au jucat 34 de minute.

Game Halep 3-5. Simona Halep își câștigă greu serviciul, dar reușește să rămână în set.

Game Jabeur 2-5. Halep nu-și găsește ritmul și mai pierde un game.

Break Jabeur 2-4. Lucrurile devin tot mai complicate pentru Simona Halep care greșește destul de mult.

Game Jabeur, 2-3: Jucătoarea din Tunisia a confirmat forma bună din game-ul precedent. Și-a câștigat serviciul și e din nou în avantaj, în timp se Simona pare în dificultate.

Break Jabeur 2-2: Jucătoarea din România a condus cu 30-0, dar nu a reușit să impune. Jabeur a atacat agresiv și a câștigat.

Break Halep, 2-1: A fost un game destul de lung, cu multe greșeli, iar jucătoarea noastră s-a impus și a câștigat pe serviciul adversarei.

Game Halep, 1-1: Simona răspunde rapid și nu lasă să-i scape meciul din mână. A controlat game-ul și scorul este egal

Game Jabeur, 1-0: Jucătoarea din Tunisia a început bine. A servit precis și a câștigat game-ul fără emoții. A închis cu un as.

A început meciul. Jabeur servește prima.

UPDATE 12.30: Simona Halep a anunțat că este foarte încântată de colaborarea cu Patrick Mouratoglou. „Patrick știe că sunt o persoană foarte emoțională, așa că știe să vorbească cu mine, să se pregătească pentru fiecare situație pe care trebuie să o rezolvăm. Până acum totul merge bine”, a declarat jucătoarea din România.

UPDATE 12.00: Jurnaliștii spanioli au observat că Simona Halep este foarte apreciată la Madrid pentru că la fiecare antrenament are fani, care o susțin, în tribune.

Simona Halep – Ons Jabeur, lupta pentru un loc în semifinalele de la Madrid

Simona Halep a jucat superb după cinci săptămâni de pauză, cauzată de ruptura musculară de la coapsă, suferită la turneul de la Indian Wells. A câștigat trei partide la Madrid și în toate trei nu a avut nevoie decât de două seturi: Zhang Shuai, Paula Badosa și Cori Gauff nu au avut nicio șansă în fața jucătoarei antrenate de Patrick Mouratoglou, iar colaborarea cu fostul tehnician al Serenei Williams începe să-și arate avantajele.

Pentru un loc în semifinale, Halep va juca împotriva lui Ons Jabeur, o sportivă din Tunisia, cap de serie numărul 8 al acestui turneu. Până acum s-au întâlnit de trei ori, iar Halep a câștigat două partide. Și acum, specialiștii o consideră favorită.

„Simona Halep își continuă aventura spre al treilea titlu de la Madrid cu un duel contra capului de serie numărul 8, Ons Jabeur, în sferturile turneului. Fost număr unu mondial, Halep vrea să confirme forma bună de anul acesta, când a câștigat Melbourne Summer Set 1, pentru ca apoi să facă optime la Australian Open și semifinale la Dubai și Indian Wells.

O accidentare a scos-o apoi din circuit câteva săptămâni, dar Simona s-a întors la Madrid, în această săptămână, cu noul antrenor Patrick Mouratoglou alături. Unul din turneele sale preferate, Madridul a scos ce e mai bun din Halep: a trecut de Zhang Shuai, de Badosa și de Cori Gauff fără a pierde vreun set. Românca a ajuns la 30 de victorii în capitala Spaniei și, cu un asemenea palmares aici și cu un joc excelent, nu se poate gândi la altceva decât la un nou titlu”, notează sportskeeda.com.

Jurnaliștii amintesc faptul că singurul succes al lui Ons Jabeur, în duelul cu Halep, s-a înregistrat în anul 2018, la Beijing, când sportiva noastră s-a retras din pricina unei accidentări.

„O artistă în a transforma defensiva în ofensivă, Halep are o viteză excepțională și poate acoperi terenul ca nimeni alta. Jabeur, de partea cealaltă, e cunoscută pentru sliceul său care scoate adversara din ritm, dar și pentru scurtele de efect.

Chiar dacă serviciul nu e o armă excepțională pentru tunisiancă, în general, contra lui Bencic, în optimi, a câștigat 83% din mingile jucate cu primul serviciu. În față va fi acum Halep, poate cea mai bună jucătoare la retur din circuit, astfel că Jabeur trebuie să își mențină serviciul la un nivel foarte ridicat pentru a pune probleme.

Jabeur trebuie să își mențină serviciul la un nivel foarte ridicat pentru a pune probleme”, mai notează sursa citată, pentru ca apoi să dea verdictul cu privire la partida de azi: „Halep va intra în partidă cu un nivel de încredere foarte ridicat. Dacă va arăta din nou precum sportiva din partidele cu Badosa și Gauff, va fi foarte greu pentru Jabeur să aibă multe șanse. Anticipăm un succes al Simonei Halep, în două seturi strânse”, este concluzia materialului.

Ons Jabeur, provocare pentru Simona Halep

În drumul ei de la Madrid, Halep a învins-o și pe favorita publicului: Paula Badosa, numărul doi mondial. Ons Jabeur a făcut o afirmație pe care jurnaliștii au văzut-o ca pe o provocare.

„Vreau să vă reamintesc că Simona a câștigat împotriva Paulei Badosa, care este din Spania, așa că dacă o voi întâlni pe Simona,trebuie să mă susțineți pe mine!”, a fost mesajul incredibil al tunisiencei.

Simona Halep nu a fost deloc impresionată de această solicitare și a oferit un răspuns elegant.

„Va fi un meci total diferit! La Dubai a fost destul de dificil, deoarece toată lumea era cu ea. Uneori, îmi trag energia din spectatori, cum a fost aici cu Paula Badosa, aşa că nu îmi bat capul cu asta. Îmi place energia care o simţi pe teren şi iubesc atmosfera. E mai bine să ai oameni în tribune decât să fie goale, aşa că va fi în ordine”, a declarat jucătoarea din România.

Meciul Simona Halep – Ons Jabeur va începe la ora 13.00.

Urmăriți Impact.ro și pe