Câte zodii are zodiacul indian. Diferența dintre astrologia vedică și cea occidentală

Cazacu Alexandru 04.07.2023, 14:39
Câte zodii are zodiacul indian. Diferența dintre astrologia vedică și cea occidentală

În caz că nu știați, pe lângă zodiacul european și cel chinezesc, mai există și zodiacul indian sau hindus vechi. Totuși, acesta din urmă este puțin mai diferit de cel pe care îl folosim noi. Mai precis, zodiacul hindus este alcătuit din mai multe semne zodiacale (decade). Câte zodii are zodiacul indian, puteți afla citind rândurile care urmează.

Câte zodii are zodiacul indian

Zodiacul indian este alcătuit din 36 de decade. Mai exact, fiecărei perioade de 10 zile din an îi corespunde un anumit semn zodiacal. Acesta este, după cum spuneam, un zodiac solar alcătuit din decade și ține cont de poziția relativă a Pământului față de Soare.

Succesiunea zodiilor începe cu echinocțiul de primăvară, iar perioada calendaristică menționată la fiecare semn zodiacal este aproximativă. De menționat este faptul că zodiile nu încep în fiecare an la aceeași dată.

Câte zodii are zodiacul indian și care sunt acestea:

  • Prima triadă (21 martie – 19 aprilie) – Toporișcă, Cal, Birjar;
  • A doua triadă (20 aprilie – 20 mai) – Foc, Capră, Elefant;
  • A treia triadă (21 mai – 20 iunie) – Fir, Phoenix, Diamant;
  • A patra triadă (21 iunie – 22 iulie) – Vier, Șarpe, Țestoasă;
  • A cincea triadă (23 iulie – 22 august)- Câine, Vânător, Urs;
  • A șasea triadă (23 august- 22 septembrie) – Fecioară, Pană, Rândunică;
  • A șaptea triadă (23 septembrie – 22 octombrie) – Balanță, Uliu, Maimuță;
  • A opta triadă (23 octombrie – 21 noiembrie) – Delfin, Turn, Leu;
  • A noua triadă  (22 noiembrie – 21 decembrie) – Pustnic, Scoică, Metal;
  • A zecea triadă (22 decembrie – 19 ianuarie) – Funie, Lotus, Arcaș;
  • A unsprezecea triadă (20 ianuarie – 18 februarie) – Vultur, Caleașcă, Apă
  • A douăsprezecea triadă (19 februarie – 20 martie) – Perla, Corabie, Yoghin.

Diferențele dintre astrologia vedică și cea occidentală

Cuvântul sanscrit pentru astrologia hindusă, este „Jyotish”, care se traduce prin „corp de lumină ceresc”. Se pare că a astrologia vedică a fost menționată pentru prima dată în „Rigveda”, un text indian antic, însă unii susțin că există încă din 10.000 î.Hr.

Astrologia vedică conține în ea bogatele tradiții spirituale și mituri ale culturii indiene antice. Chiar și în zilele noastre, în mare parte din India, „Jyotish” este o știință acceptată și, pentru mulți, face parte din stilul lor de viață.

La început, astrologia vedică a fost folosită pentru a determina date importante pentru sacrificii și ritualuri. Cu timpul a devenit din ce în ce mai personalizată, iar oamenii au început să studieze mișcările planetare pentru a-și înțelege propriul destin.

Acum că știm câte zodii are zodiacul indian, haideți să aflăm și care sunt diferențele dintre astrologia occidentală și cea hindusă.

Calendare diferite

Diagramele astrologiei vedice sunt calculate folosind sistemul sideral, care privește constelațiile în schimbare și observabile. Pe de altă parte, astrologia occidentală nu se schimbă în același mod și funcționează cu pozițiile fixe ale planetelor.

Câte zodii are zodiacul indian
Câte zodii are zodiacul indian, de fapt. Diferențele dintre astrologia vedică și cea occidentală

Astrologia vedică vorbește mai mult despre karma și dharma unei persoane

O altă diferență este faptul că astrologia occidentală modernă este orientată mai mult spre psihologic, în timp ce astrologia vedică se bazează pe karma. Astrologia hindusă tinde, de asemenea, să ofere o perspectivă asupra dharmei personale sau a căii vieții. Ne poate ajuta să înțelegem mai bine relațiile noastre cu familia, prietenii și partenerii noștri de viață. Această înțelegere fundamentală ajută la ameliorarea stresului și a suișurilor și coborâșurilor noastre emoționale.

O abordare diferită a semnelor

Astrologia occidentală și cea vedică au o interpretare diferită cu privire la ce înseamnă o planetă retrogradă și ce reprezintă unele aspecte planetare. Potrivit astrologilor, toate planetele din astrologia occidentală au același tip de aspect, cum ar fi un pătrat, trigon, sextil sau opoziție. În schimb, astrologia vedică utilizează aspecte speciale. Mai precis, fiecare planetă are un aspect specific sau un set de aspecte, împreună cu diferite puncte forte care sunt aplicate acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...