2023, anul iepurelui de apă în zodiacul chinezesc. Ultima oară a fost în 1963 și a adus un eveniment care a marcat omenirea

Andrei Simion 03.01.2023, 20:20
2023, anul iepurelui de apă în zodiacul chinezesc. Ultima oară a fost în 1963 și a adus un eveniment care a marcat omenirea

2023 este anul iepurelui de apă în zodiacul chinezesc. Ultima oară a fost în 1963 și a adus un eveniment care a marcat omenirea. În plus, numeroase celebrități s-au născut atunci.

Ce vedete s-au născut în ultimul an al iepurelui de apă, 1963

Anul 2023 va fi al iepurelui de apă, în zodiacul chinezesc. Cel mai recent, un astfel de an a fost 1963, când s-au născut celebrități printre care se numără: Michael Jordan, Brad Pitt, regretata Whitney Houston și Johnny Depp.

Tot în acel an, Papa Ioan al XXIII-lea a încetat din viață, iar Martin Luther King a ținut celebrul discurs „I Have a Dream“, în care a cerut egalitate rasială și încetarea discriminării, într-un moment important al Mișcării pentru Drepturile Civile ale Afroamericanilor.

1.500 de documente despre asasinarea lui John F. Kennedy au fost desecretizate. Ce contin acestea
Asasinarea lui John F. Kennedy, in 1963

Eveniment ce a marcat omenirea, în cel mai recent an al iepurelui de apă în zodiacul chinezesc

De asemenea, în anul 1963 a avut loc un eveniment ce a marcat omenirea. Pe 22 noiembrie, președintele american John Fitzgerald Kennedy a fost asasinat, în Piața Dealey din orașul Dallas, statul Texas.

Asasinatul a avut loc în timp ce J.F. Kennedy, soția lui, Jacqueline, guvernatorul statului Texas și partenera acestuia se aflau într-o limuzină decapotabilă. Cei patru traversau centrul orașului Dallas împreună, iar la marginea străzilor, mulțimea îl aclama pe președinte.

Brusc, la ora 12:30, s-au auzit trei focuri de armă. La primul foc de armă, ce și-a ratat ținta, oamenii au crezut că a fost vorba despre o petardă. Cel de-al doilea, însă, l-a nimerit pe John F. Kennedy în spate. Glonțul i-a ieșit prin gât, după care l-a atins pe guvernator. Ultima împușcătură l-a nimerit în cap pe președintele american. Medicii nu l-au putut salva.

La scurt timp după asasinat, administrația prezidențială din Statele Unite ale Americii a început să avanseze ideea vinovat ar fi fost un fost pușcaș marin, simpatizant al comunismului, Lee Harvey Oswald, care ar fi acționat singur. Acesta a fost pus sub acuzare. Bărbatul a negat fapta, dar nu a apucat să fie judecat, pentru că a fost ucis înainte de a începe procesul.

FBI și comisia formată în grabă de succesorul lui J. F. Kennedy, Lyndon Johnson, au ajuns la concluzia că Lee Harvey Oswald a fost singurul vinovat, unele voci au spus că acesta ar fi fost ajutat de un asasin plătit, de origine cubaneză. Bărbatul i-ar fi spus unui prieten, pe patul de spital, că a fost implicat în asasinat.

Urmăriți Impact.ro și pe