Câte ouă se pun la chiftele, de fapt. Ingredientul secret care le dă un gust mult mai bun

Cazacu Alexandru 09.08.2023, 16:20
Câte ouă se pun la chiftele, de fapt. Ingredientul secret care le dă un gust mult mai bun

Fără îndoială, chiftelele se numără printre preparatele favorite ale românilor. De obicei, acestea sunt făcute din carne tocată, ouă, pâine înmuiată în apă și stoarsă (sau pesmet), ceapă, usturoi, condimente și verdețuri. Chiftelele pot fi preparate în diferite moduri și se consumă ca atare, în sos de roșii sau cu piure de cartofi. Unele gospodine adaugă în compoziție și morcov sau cartofi. Dar câte ouă se pun la chiftele? Puteți afla acest lucru, citind continuarea articolului curent.

Câte ouă se pun la chiftele

Chiftelele pot fi gătite prin prăjire sau coapte în cuptor și consumate ca garnitură la diferite preparate. La prepararea acestora se poate folosi carne de porc, vită, miel, pasăre și chiar pește. De asemenea, pentru chiftele delicioase puteți folosi un amestec de carne de porc și vită.

Fiecare gospodină are rețeta proprie atunci când vine vorba de chiftele. Unele pun ceapă tocată în compoziție, altele usturoi (sau chiar ambele). De asemenea, în compoziția de chiftele se poate adăuga mărar și pătrunjel sau doar una dintre aceste verdețuri.

Ideea este că nu există o rețetă exactă în acest sens, însă chiftelele sunt delicioase oricum ar fi ele preparate. Ei bine, noi vă vom spune în rândurile următoare cum se fac cele mai delicioase chiftele din carne de porc. Haideți să vedem câte ouă se pun la chiftele, care sunt ingredientele necesare și cum se prepară.

Ingrediente pentru chiftele din carne de porc:

  • 1 kg carne de porc tocată
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine uscată înmuiate în lapte sau apă (se poate folosi și pesmet)
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • sare și piper după gust
  • verdeață (pătrunjel și mărar)
  • făină de grâu
  • ulei pentru prăjit.

Chiftele din carne de porc – Mod de preparare

Câte ouă se pun la chiftele? Ei bine, numărul acestora diferă în funcție de cantitatea de carne. Cu toate acestea, pentru 1 kg de carne tocată se pun de obicei 2 ouă. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum se prepară compoziția pentru chiftele de porc.

Pentru chiftelele de porc putem folosi pulpă, spată sau ceafă de porc. Așadar, spălăm carnea cu apă rece, o tăiem cubulețe potrivite, iar apoi o dăm prin mașina de tocat. Punem apoi carnea tocată într-un bol încăpător.

Ceapa o curățăm, o tocăm mărunt și o adăugăm în vasul cu carne. Adăugăm apoi și usturoiul curățat și zdrobit. Spălăm verdeața sub jet de apă rece, apoi o tocăm mărunt și o adăugăm în compoziție. Pâinea o înmuiem în lapte (sau apă), apoi o stoarcem bine, o rupem bucățele mici și o adăugăm peste carne. Adăugăm în vas și ouăle, potrivit de sare și piper și amestecăm bine toate ingredientele.

Este important ca înainte de a ne apuca de prăjit chiftelele să lăsăm compoziția la rece pentru aproximativ 30 de minute. Astfel, carnea va împrumuta aroma condimentelor. Așadar, acoperim bolul cu folie alimentară și îl dăm la frigider pentru circa 20 – 30 de minute.

Câte ouă se pun de obicei la chiftele
Câte ouă se pun de obicei la chiftele

Chiftele din carne de porc – Prăjire

Între timp, pregătim o tigaie întinsă pentru prăjit și o farfurie cu 2-3 linguri de făină de grâu (în aceasta vom tăvăli chiftelele înainte de a le pune la prăjit). După ce carnea a prins gust, scoatem bolul din frigider.

În tigaie punem aproximativ 150 – 200 ml de ulei. Cantitatea de ulei poate fi diferită în funcție de tigaia folosită. Când uleiul s-a încins, cu palmele umede modelăm chiftelele, le dăm prim făina de grâu și le punem apoi la prăjit în tigaie.

Chiftelele se prăjesc la foc mediu, până când se rumenesc frumos pe fiecare parte. După ce s-au făcut, le scoatem pe o farfurie, pe care am așezat în prealabil șervețele de hârtie. După cum am menționat și anterior, chiftelele se servesc ca atare, cu muștar, cu piure de cartofi sau în sos de roșii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...