Câte cazuri cu varianta Omicron sunt acum în România. Încă 4 au fost raportate sâmbătă, 11 decembrie

Andra Daoud 11.12.2021, 23:07
Câte cazuri cu varianta Omicron sunt acum în România. Încă 4 au fost raportate sâmbătă, 11 decembrie

Patru noi cazuri de infecție cu varianta Omicron a virusului Covid-19 au fost confirmare în România. Ministerul Sănătății a transmis că, în urma secvențierilor virusului, efectuate la Institutul „Cantacuzino”, s-au confirmat suspiciunile în cazul a patru persoane întoarse recent din Africa de Sud. Este vorba despre rugbystul din Baia Mare și trei dintre contacții săi. Câte cazuri de infecție cu Omicron sunt în România până în prezent.

Încă patru cazuri de infecție cu Omicron au fost raportate în România

La o săptămână de la confirmarea primelor cazuri de infecție cu tulpina africană a virusului SARS-CoV2, Ministerul Sănătății raportează încă patru infectări. Este vorba despre jucătorul de rugby de la Știința Baia Mare, în cazul căruia existau suspiciuni că ar fi vorba despre Omicron, și încă trei contacți ai acestuia.

Încă 4 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, în urma secvențierilor efectuate la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare „Cantacuzino”.

Este vorba despre sportivul al cărui rezultat parțial indica o suspiciune de infectarea cu tulpina Omicron și cei trei contacți ai săi din lotul de rugby, pasageri ai cursei din Africa de Sud, care au fost depistați pozitiv pentru virusul SARS-CoV2 în urma testelor RT-PCR.

Toate cele 4 persoane se află în izolare, iar starea lor de sănătate este bună, 3 dintre acestea fiind vaccinate anti Covid-19.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 7 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2. se arată într-o informare transmisă de Ministerul Sănătății.

Câte cazuri cu varianta Omicron sunt acum în România. Încă 4 au fost raportate sâmbătă, 11 decembrie
Câte cazuri cu varianta Omicron sunt acum în România. Încă 4 au fost raportate sâmbătă, 11 decembrie

Șapte români sunt infectați cu tulpina africană a virusului

Cele patru persoane în cazul cărora s-a confirmat sâmbătă, 11 decembrie, infecția cu Omicron se întorseseră la începutul lunii din Africa de Sud. Autoritățile sanitare au transmis săptămâna trecută că există suspiciuni că ar fi vorba despre infecție cu noua tulpină în cazul unui rugbyst din Baia Mare, dar abia astăzi s-a confirmat. Sportivul și încă trei persoane au contactat tulpina africană, numărul românilor infectați cu Omicron ajungând, astfel, la șapte până în prezent.

Primele două cazuri de infecție cu noua tulpină au fost confirmate sâmbăta trecută și este vorba despre un bărbat și o femeie care se întorseseră din Africa de Sud cu o cursă aeriană care a aterizat pe Otopeni pe 30 noiembrie.

Femeia are 48 de ani și este din județul Brașov, iar bărbatul are 59 de ani din județul Vaslui. În urmă cu câteva zile, s-a confirmat și un al treilea caz, al unui bărbat din județul Brașov, contact direct al primei femei. Cu tot cu cei patru confirmați în cursul zilei de sâmbătă, numărul infecțiilor cu noua variantă de virus a ajuns la șapte pe teritoriul țării noastre. Toți cei confirmați în România cu Omicron până în prezent au o stare bună și sunt izolați la domiciliu.

Urmăriți Impact.ro și pe